IMA LI LOPOVA?

RAZRIJEŠEN MISTERIJ NESTANKA NOVCA IZ SJEDIŠTA ISTARSKE POLICIJE Iz same policije kažu da uopće nije otuđen, evo gdje su ga pronašli

 
 Marijana Banko / Google Street View / Cropix

Nakon što je jučer objavljena vijesti da je iz sjedišta istarske policije na Trgu Republike u Puli nestao novac koji je krajem ljeta na poznatim pulskim glazbenim festivalima zaplijenjen s drogom, PU istarska danas se oglasila priopćenjem.

U Policijskoj upravi istarskoj jučer su nam potvrdili da je 15. listopada utvrđeno da nedostaje dio novca koji je oduzet osobama osumnjičenim za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području. Doduše, o kojem je iznosu riječ, nisu nam htjeli otkriti.

Danas poručuju kako nije počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima.

- Djelatnici PU istarske i stručni tim Ravnateljstva policije poduzeli su radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navodnog nestanka dijela novca koji je ranije bio oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području. U okviru radnji koje su poduzete, policijski službenici rekonstruirali su postupanje s privremeno oduzetim predmetima te je 18. listopada u poslijepodnevnim satima novac pronađen u službenim prostorijama policijske uprave. Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u ovakvim slučajevima, navode u priopćenju.

S tim u vezi, načelnik Policijske uprave istarske poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:42