STRAVA U ZADRU

'REĆI ĆEŠ DOKTORIMA DA SI SE OZLIJEDILA NA ČAVAO, JE LI TI JASNO?!' Ljubomorni manijak suprugu ubo ključem u bedro pa ju s djecom izbacio iz kuće

 
 Sergej Drechsler / Ilustracija / HANZA media

Nakon što je nedavno suprugu ubo u bedro ključem od auta pa je iz nje počela liptati krv da bi ju prije dva dana izbacio iz kuće zajedno s djecom pritom joj prijeteći smrću, u slučaj se ubrzo osim liječnika umiješala i policija koja je otkrila da je 43-godišnji muškarac partnericu i djecu fizički i psihički zlostavljao više od dvije godine.

Zbog toga su zadarski policajci lisice na ruke stavili tom 43-godišnjaku iz okolice Biograda na moru kojeg u konačnici terete za povredu djetetovih prava, za nasilje u obitelji i prijetnje smrću te mu prijeti višegodišnji zatvor ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja. A slučaj je preuzelo zadarsko Općinsko državno odvjetništvo.

- Reći ćeš doktorima da si se ozlijedila na čavao, jel ti jasno?! - zapovjedio je 43-godišnjak supruzi dok ju je nedavno, nakon fizičkog napada, vozio prema stanici Hitne pomoći. Okidač za takvo ponašanje bila je, doznajemo, njegova ljubomora.

Njegov krimen, prema prijavi, datira još s početka 2018. godine kada je svojim neprimjerenim ponašanjem ugrožavao pravilan psihofizički razvoj svoje malodobne djece, a na sve to je suprugu ponižavao i vrijeđao pred djecom. Na nju je često znao dići i ruku. Sve je kulminiralo 12. travnja kada je sluđen ljubomorom, suprugu zajedno s djecom izbacio iz kuće. Pritom im je prijetio smrću te vrijeđao pogrdnim rječnikom, a fizičko nasilje također nije izostalo toga dana.

Policija je tijekom istraživanja također otkrila da je tijekom dvije godine 43-godišnjak supruzi zabranjivao i kontakte s roditeljima i prijateljicama. Narednih mjesec dana 43-godišnjak će glavu hladiti iza rešetaka zadarskog zatvora jer mu je sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 20:38