NEPOPRAVLJIVA

Recidivistica sa oko 500 kaznenih djela ponovno iza rešetaka - krala je po Gavelli, Otvorenom radiju, Poreznoj...

Kreditne kartice 'peglala' je u trgovinama kupujući razne stvari pritom lažirajući potpise pokradenih vlasnika
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nepopravljiva kršiteljica zakona Marica K.(48), inače vlasnica oko 500 kaznenih djela u policijskim evidencijama, ponovno je dala posla policijskim službenicama koji su ju, prema već ustaljenom scenariju, uhitili, proveli nad njom kriminalističku obradu 'tešku' 13 900 kuna i potom predali protvorskom nadzorniku. Poduzetna prevarantica, od ranije poznata policiji po nizu krađa, prijevara i krivotvorenja, podebljala je svoj krim-dosje za četiri krađe, tri prijevare i jednu računalnu prijevaru, dva krivotvorenja, te tri takva (ne)djela koja su ostala na pokušajima.

U njezinim aktivnostima koje su trajale od 19.ožujka do 17. kolovoza ove godine na području metropole oštećene su četiri fizičke osobe te četiri kartične kuće - American express, PBZ card, Erste card i Mastercard. Marica je, kako doznajemo, „haračila“ po zagrebačkom kazalištu Gavella, Otvorenom radiju, ispostavi Porezne uprave i u jednom zagrebačkom Zavodu gdje je zaposlenicima na radnim mjestima krala novčanike s novcem i dokumentima.

Potom je njihove kreditne kartice 'peglala' u trgovinama kupujući razne stvari pritom lažirajući potpise pokradenih vlasnika. No ona tu stala, već je i sa bankomata podizala novac obzirom da su neki od vlasnika u novčanicima uz kartice držali i PIN-ove.

Pred sucem istrage Županijskog suda koji ju je ispitivao, Marica se slomila i preklinjala ga da ju ne zadrži u zatvoru jer joj je kćer teško bolesna, međutim, nepopravljiva recidivistica u suzama i sa lisicama na rukama završila je iza rešetaka zagrebačkog Remetinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:03