LOV NA ZLIKOVCE

REGIONALNI UDAR NA MAFIJU U tijeku je velika akcija 'Global', provode je policije devet država

U akciji sudjeluju policije BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Češke, Nizozemske...
 Aleksandar Dimitrijević/Cropix

Na teritoriju Bosne i Hercegovine i Slovenije u nedjelju je započela velika policijska akcija kodnog naziva 'Global', usmjerena protiv narkomafije.

Kako piše Dnevni avaz , Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske uz pomoć MUP-a Kantona Sarajevo i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Slovenije sprovodi operativnu akciju kodnog naziva 'Global', a pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, zbog kaznenog djela orgraniziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga.

Provođenjem ove akcije došlo se do saznanja da organizirana skupina ljudi s područja Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine organizira neovlašteni međunarodni promet kokaina s područja Nizozemske i Danske prema zemljama srednje i istočne Europe, dok istovremeno, koristeći se istim krijumčarskim kanalima, navedena organizirana skupina vrši neovlašteni međunarodni promet opojne droge marihuana s područja Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine i Slovenije prema zemljama zapadne Evrope.

U sklopu akcije vrše se pretrage na više lokacija na području Banja Luke i Sarajeva, a sve u cilju uhićenja osoba osumnjičenih da su kao članovi organizirane skupine izvršili kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga. Također, istovremeno i u koordinaciji s MUP-om Republike Srpske započela je realizacija operativne akcije 'Global' i u Sloveniji.

Akcija se vodi u suradnji s Hrvatskom, Slovenijom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom, Nizozemskom, Danskom i Švedskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:25