StoryEditor
NAPAD U UZDOLJU

REKONSTRUKCIJA RUŠILAČKOG POHODA HULIGANA IZ SPLITA S Kmana su Opelom krenuli prema Uzodlju, čekali su da padne mrak...

 
Ako se uhićenim mladićima dokaže krivnja, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora. Za nekolicinom huligana policija još uvijek traga
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Zbog organiziranog ispada šačice huligana koji su prije osam dana u Uzdolju demolirali kafić i pretukli 18 gostiju srpske nacionalnosti, idućih mjesec dana iza rešetaka šibenskog zatvora provesti će D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19).

I dok se za još petoricom iz ekipe traga, četvorku Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari te da su pet osoba lakše ozlijedili iz mržnje. Prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Okupili su se u Splitu, na predjelu Kman odakle je, 28-godišnji D. P. povezao Opelom dvije osobe prema Uzdolju, a pridružila su im se i druga vozila. Pričekali su uz cestu da padne mrak, nakon čega je jedan od huligana otišao u kafić u izvidnicu. Nakon što je zatekao goste u navijanju, izašao je van, što je bio znak da krenu u obračun s građanima srpske nacionalnosti koji su navijali za Crvenu Zvezdu. Policija je brzo ušla u trag nekolicini njih na području Splita. Svi su redom poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Iako je policija to u srijedu demantirala, neslužbeno doznajemo da je jedan od uhićenih ipak sudjelovao i u napadu iz mržnje na sezonske radnike na Braču prije dva mjeseca, kada je teško ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je štitio sezonce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:41