NAPAD U UZDOLJU

REKONSTRUKCIJA RUŠILAČKOG POHODA HULIGANA IZ SPLITA S Kmana su Opelom krenuli prema Uzodlju, čekali su da padne mrak...

Sibenik, 280819.
Privodjenje osumnjicenih za nedavne napade u Kninu i Djevrskama od policijske postaje do suda.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX

 

Zbog organiziranog ispada šačice huligana koji su prije osam dana u Uzdolju demolirali kafić i pretukli 18 gostiju srpske nacionalnosti, idućih mjesec dana iza rešetaka šibenskog zatvora provesti će D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19).

I dok se za još petoricom iz ekipe traga, četvorku Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari te da su pet osoba lakše ozlijedili iz mržnje. Prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Okupili su se u Splitu, na predjelu Kman odakle je, 28-godišnji D. P. povezao Opelom dvije osobe prema Uzdolju, a pridružila su im se i druga vozila. Pričekali su uz cestu da padne mrak, nakon čega je jedan od huligana otišao u kafić u izvidnicu. Nakon što je zatekao goste u navijanju, izašao je van, što je bio znak da krenu u obračun s građanima srpske nacionalnosti koji su navijali za Crvenu Zvezdu. Policija je brzo ušla u trag nekolicini njih na području Splita. Svi su redom poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Iako je policija to u srijedu demantirala, neslužbeno doznajemo da je jedan od uhićenih ipak sudjelovao i u napadu iz mržnje na sezonske radnike na Braču prije dva mjeseca, kada je teško ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je štitio sezonce.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo