JUTARNJI ISTRAŽUJE

Reportaža s mjesta pronalaska: Kosti su trunule na mjestu idealnom za prikrivanje zločina

Potraga za ljudskim ostacima na području Fulaja nedaleko od Josipdola je završena. Na mjestu događaja više nema policijskih traka, ali nema ni vozača koji prometuje državnom cestom D-23 a da na toj dionici ne baci pogled prema lokaciji na kojoj se ubojica Dragan Paravinja riješio tijela napaćene djevojke.

Gori lampion

Na kamenu nedaleko od šipražja gdje je pronađena lubanja, a potom i ostatak kostura gori bijeli lampion.

Sad se zna da su mještani Milan Rendulić i Veljko Dadasović tamo doista pronašli Antoniju, a javnost se pita kako tragači nisu ranije naišli na ostatke iako su baš tuda prošli dva puta. Ili, kako netko od slučajnih prolaznika prije nije uočio ništa sumnjivo.

POTVRĐENO Rezultati DNK analize: Posmrtni ostaci otkriveni kod Josipdola pripadaju Antoniji Bilić!

Možda će nekoliko detalja koje smo tamo zapazili djelomično odgovoriti na ta pitanja. Područje ugibališta završava petmetarskom oštrom strminom obraslom šipražjem. Tlo je vrlo rahlo, što zbog naslaga lišća, što zbog svakakvog, pa i razgradivog otpada koji se tamo odlaže, zbog čega se nekoliko centimetara propada i pri običnom hodu. Da bi se nešto ili nekoga zakopalo nije potreban poseban alat.

To se bez problema može obaviti i rukama. Također, zbog takvog tla i atmosferskih prilika tako zakopano tijelo relativno bi brzo moglo “izaći” na površinu, što se vjerojatno dogodilo i u ovom slučaju. U dijelove padine zbog gustog raslinja, koje je u lipnju prošle godine bilo još bujnije, može se ući samo “četveronoške”, pa je i to možda razlog zašto su tragačima promaknuli bitni tragovi.

To mjesto nije samo stajalište za umorne putnike, koji tu odbacuju ambalažu od hrane i pića; ono se pretvorilo u deponij na koji smeće odlažu i mještani. Smrad raspadajućih organizama osjeti se svakodnevno pa zato nitko nije reagirao. U četvrtak smo tamo naišli na odbačena svinjska crijeva i iznutrice, kojih se netko tu riješio prije nekoliko dana. Koji metar dalje, na rubu parkirališta, netko je odbacio dva štenca koja se još nisu počela raspadati.

Birana lokacija

Ako tome dodamo da zbog nove autoceste ova dionica nije previše prometna, a lokacija je zaklonjena zavojima i brdom, za prikrivanje zločina kakav je počinio Paravinja improvizirano parkiralište u Fulajama gotovo je idealno. A on je ovu rutu poznavao odlično. Često je dolazio po građevni materijal u ogulinski Semmelrock i obližnji Cerovnik, te je cestom D-23 putovao gotovo svaki dan. Vjerojatno je tu lokaciju da bi se riješio tijela odabrao svjesno, a ne slučajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:09