POSLIJE PROSVJEDA

Reporteru RTL-a sad prijete i smrću: ‘Go**o novinarsko, bolje ti je da ne izlaziš iz kuće‘

Policija će idućih dana na razgovore pozvati niz osoba koje su se na društvenim mrežama istaknule aktivno pozivajući na prosvjed

Prosvjed u Zagrebu osiguravale su jake policijske snage; Goran Latković

 Jutarnji List

Zagrebačka policija intenzivno pokušava ući u trag organizatoru subotnjeg neprijavljenog prosvjeda kao i izgrednicima koji su, između ostaloga, napali i vrijeđali novinare, palili zastavu HDZ-a penjanjem na kip bana Josipa Jelačića, mahali neprimjerenim obilježjima...

Pred istražiteljima je za pregledati na tisuće minuta snimaka videonadzora s gradskih punktova kao i onih snimki koje je snimila sama policija iz raznih kuteva svojom opremom.

Novinar RTL-a Goran Latković, koji je na prosvjedu tijekom izvještavanja dobio lakat u rebra i dva udarca u glavu, odmah je nakon odrađenog televizijskog zadatka otišao u I. Policijsku postaju prijaviti napad. S policijom je podijelio svaki detalj kojega se mogao sjetiti s mjesta napada nasred Trga bana Josipa Jelačića dok je prosvjed trajao, no počinitelje ne bi mogao prepoznati jer se napad na njega dogodio kukavički s leđa.

Osim toga, Latković je i dan poslije proslijedio policiji još niz uvreda kojima su ga mrzitelji općenito medijskih djelatnika doslovno "zasuli" na društvenim mrežama jer "ne vjeruju da je novinar napadnut s obzirom da nitko nije objavio snimku tog napada". Novinar RTL-a je, također, u moru neumjesnih rečenica uočio i prijetnju koja mu je stigla, a ista glasi: "Govno novinarsko, bolje ti je da ne izlaziš iz kuće". Tako da će prijava za napad koju je podnio biti kompletirana i kaznenim djelom prijetnjama smrću i to, zasad, protiv nepoznatih počinitelja.

Kako neslužbeno doznajemo, idućih će dana policija na razgovore pozvati niz osoba koje su se na društvenim mrežama istaknule aktivno pozivajući na prosvjed, a njihovo daljnje djelovanje, kako bi složili kompletan mozaik oko prosvjeda protiv covid putovnica, usporedit će i sa snimkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2023 06:06