ENIO MEŠTROVIĆ

Ričard pravomoćno osuđen jer je 2019. opalio šamar 15-godišnjaku, evo kakvu je kaznu dobio

Meštrović je tada bio predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac kad je dobio dojavu da neki mladići uništavaju dječje igralište

Enio Meštrović

 Luka Gerlanc/Cropix/Cropix

Enio Meštrović (53), poznat i pod pseudonimom Ričard, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, pravomoćno je osuđen za prekršajno djelo narušavanja javnog reda i mira te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna, piše Zadarski.hr.

Meštrović je osuđen jer je 19. srpnja 2019. godine na Bokanjcu udario otvorenim dlanom 15-godišnjaka nakon što je spriječio Marija Mrkića (54) da to isto napravi.

Meštrović je, naime, tada bio predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac kad je dobio dojavu da neki mladići uništavaju dječje igralište u središtu mjesta. Meštrović je došao do igrališta u društvu svog kolege koji je pokušao udariti 15-godišnjaka, ali ga je Meštrović zaustavio. Nakon toga je maloljetnik nastavio vrijeđati Meštrovića i Mrkića te mu je Meštrović opalio šamar.

Mrkić je, inače, na prošlim lokalnim izborima bio kandidat nezavisne liste Enija Meštrovića na 20. mjestu.

Prvookrivljeni Meštrović i drugookrivljeni Mrkić proglašeni su krivima da su "dana 19. srpnja 2019. u Zadru oko 20,40 sati, u ulici Davorina Trstenjaka na dječjem igralištu narušili javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako da je drugookrivljenik pokušao udariti nogom u glavu maloljetnika u čemu ga je spriječio prvookrivljenik koji je potom jednom udario otvorenim dlanom ruke maloljetnika po lijevom obrazu te mu uzeo mobitel iz ruke nakon čega je prestalo daljnje narušavanje javnog reda i mira, čime su počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", pojasnili su s Općinskog suda u Zadru.

Prvostupanjska presuda donesena je 6. ožujka 2020. a postala je pravomoćna 1. travnja 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:48