TJERALICA INTERPOLA

Riječki diler Jusuf Derviši uhićen u Sloveniji

Prije nekoliko godina zbog sudjelovanja u lancu trgovine heroinom na Županijskome sudu u Rijeci bio je osuđen na 3,5 godina zatvora
 Ranko Šuvar/CROPIX

RIJEKA - Po tjeralici Interpola slovenska je policija u četvrtak u Ljubljani uhitila Jusufa Dervišija, 35-godišnjeg državljanina Hrvatske porijeklom iz Makedonije koji je prije nekoliko godina zbog sudjelovanja u lancu trgovine heroinom na Županijskome sudu u Rijeci bio osuđen na 3,5 godina zatvora.

Jusuf je „pao“ daleke 2003 godine u najvećoj operativnoj akciji riječke policije u kojoj je uhićeno više od 50 osumnjičenika na čelu s poznatim Marijanom Bečehelijem.

Nakon istrage protiv njih 34 pokrenuta su dva velika sudska procesa. Jusuf je bio je poznat po nadimaku Slastičar jer je radio u slastičarni svog oca, poznatog riječkog slastičara Abdulferida Dervišija na trgu Ivana Koblera u središtu Rijeke.

Između ostalog se teretio da je upravo u toj slastičarni trgovao drogom, a veći dio inkriminacija bio je vezan i za djelovanje u Sloveniji i suradnju s bratićem Špendijem Dervišijem iz Gostivara.

Neki su mediji naveli da je Jusuf brat puno poznatijeg Albanca, Janusza Dervishija, no to nije točno, a njih dvojica nisu povezani ni kriminalnim inkriminacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:34