OPASNO NA DUNAVU

Riječni gusari u Srbiji pljačkaju hrvatske brodove: Sa 'Sloge' ukrali opremu vrijednu 60 tisuća eura!

Gusari su odnijeli 50 poklopaca na bokovima, svaki u vrijednosti najmanje 650 eura te sve sve uređaje i kablove za plovidbu

SISAK - Riječni gusari u Srbiji počeli su učestalo pljačkati hrvatske brodove. Zadnja žrtva, doznajemo od Davora Ivančana, rukovoditelja Transportno tehničke službe “Dunavskog Lloyda” iz Siska, je brod “Sloga” toga riječnog brodara.

- Ovo je treća teška krađa u proteklih 12 mjeseci koja je zadesila brodove “Dunavskog Lloyda” na području luke Smederevo. Lopovi su s broda “Sloga” i pet pratećih barži za rasuti teret odnijeli opreme u vrijednosti 60.000 eura. Odnijeli su nam 50 poklopaca na bokovima, svaki u vrijednosti najmanje 650 eura, odnijeli su nam sve uređaje i kablove za plovidbu.

Danas je brod iz luke Smederevo trebao krenuti u Novi Sad po novi teret za sirijskog naručitelja i krenuti na plovidbu do Crnoga mora, ali nije nogao isploviti jer nemamo struje da dignemo sidra, nemamo kablove za plovidbu, nemamo brodskih uređaja, a bez poklopaca na šaržama i uređaja za plovidbu, nemoguće je i nesigurno ploviti. Morat ćemo najprije otkloniti sve kvarove i nadomjestiti ono što je pokradeno, kako bismo mogli nastaviti ploviti, rekao nam je Davor Ivančan.

Doznajemo da je “Dunavski Lloyd” zatražio od veleposlanika Hrvatske u Srbiji da pomogne kapetanu broda “Sloga” u rješavanju ovoga problema te da zatraži veći angažman srbijanske policije jer do sada nije bilo nikakvih rezultata i nastojanja da se zaustavi riječno piratstvo u Srbiji.

Do sada, dozajemo u “Dunavskom Lloydu” nije bilo napada na posadu, ali su ljudi u strahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 16:51