KRVAVI ZLOČIN

Rijeka: Kuhinjskim nožem izbo majku do smrti!

Rijeka, 221010.Danas je u Ulici Franje Candeka broj 23 u stambenom neboderu u stanu na 23 katu oko 11 i 30 sati sin Kristijan Svast 39 godina godine usmrtio majku Dubravku 61 godina sa kojm je zivio u istom stanu. Okolnosti utvrdjuje policija i istrazni sudac koji se nalaze na mjestu dogadjaja.Na fotografiji: Policijski ocevid u stanu je u tijeku tijeku.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Riječanin Kristijan Švast (39) danas oko 11 sati u stanu nebodera broj 23 u Čandekovoj ulici u Rijeci fizički je nasrnuo na svoju 61-godišnju majku Dubravku, te je potom usmrtio s viša uboda kuhinjskim nožem.

Nesretnica je izbodena u dnevnom boravku svoga stana na 23 katu nebodera, a preminula je do dolaska liječnika od iskrvarenja, odnosno zadobivenih višestrukih ozljeda unutarnjih organa. Uzroci ovog krvavog i svirepog zločina još nisu poznati jer je istraga tek započela, no razlog bi se mogao kriti u činjenici da je Kristijan imao psihičkih problema, zbog kojih se navodno i liječio.

Stanari zgrade i poznanici obitelji Švast kažu kako je Kristijan bio čudan mladić koji nikada nije pozdravljao, te da nikada nigdje nije radio i najčešće je dane provodio u stanu uz računalo i video igrice.

- Jadnica, on ima 130 kila. Ogroman je. Tetovirao si je nekog pauka na vratu.

Siguran sam da nije imala šanse oduprijeti mu se. Potresen sam. Što da vam drugo kažem. - riječi su prvog susjeda koji kaže kako je Dubravka bila samohrana majka koja je odgojila Kristijana i starijeg brata koji živi u Zagrebu. U trenutku zločina većina susjedna nije bila kod kuće, i za sada nema svjedoka koji su čuli galamu iili svađu. Susjedi tvrde kako ni prije nisu čuli da se sukobljavaju. - Ajme, pa ona ga je odgojila, othranila.

S mužem se davno razvela. Radila je u INI kao službenica i pred nekoliko mjeseci je otišla u mirovinu. Evo, umjesto da uživa, on ju je ubio- kazala nam je šokirana stanarka došavši kući u neboder pun policije. Glasnogovornik riječke policije Tomislav Veršić na mjestu događaja dao je kratko priopćenje u kojem je rekao da je Operativno komunikacijski centar PU PG u 11.23 sati zaprimio poziv 39-godišnjeg Riječanina koji je izjavio da se sukobio s majkom i da je ona još živa.

- Na mjesto događaja odmah su upućeni djelatnici Hitne pomoći i krim službenici. Po dolasku u stan na podu je zatečena 61-godišnja žena, a pokušaji njene reanimacije nisu uspjeli, te je liječnik konstatirao smrt. Osumnjičeni Riječanin je uhićen i odveden u Drugu policijsku postaju radi istraživanja - rekao je Veršić Nakon obavljenog očevida taijelo nesretne Dubravke Švast prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu u Rijeci kako bi se obavila obdukcija i utvrdili točni uzroci smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:43