‘NE DIŠE, ZOVITE HITNU!‘

Riješen misterij mrtvog muškarca u centru Zagreba: Napao ljude nožem, na kraju je - umro!

Iz PU zagrebačke kažu da je riječ o kaznenom djelu pokušaja ubojstva i smrti napadača

Smrt u Savskoj

 Tiktok/

Prava drama odvijala se rano jutros u zagrebačkoj Vodnikovoj ulici a posljedica toga je beživotno tijelo 30-godišnjeg Vida K. iz Novog Zagreba koje je pronađeno na pješačkom prijelazu tik uz križanje sa Savskom cestom.

Prema pričanjima svjedoka navodno je sve počelo oko 3 sata ujutro pa je vika, galama i naguravanje nekolicine osoba iz sna trgnulo stanare okolnih zgrada. Riječ je o trasi kojom prometuju i tramvaju pa su pojedinci strahovali da ne naiđe tramvaj iza ugla dok je na ulici kaos.

Prema nekim informacijama navodno je došlo do mahanja nožem pa su muškarca građani svladali te pozvali policiju, međutim, do dolaska policijskih patrola muškarac je već bio izdahnuo. Policijski očevid potrajao je satima, policija je razvukla i šator kako bi u miru nad tijelom koje je na čelu imalo hematom a na lijevom koljenu oguljotinu, napravili sve potrebne radnje, a točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

I dok nekolicina stanara s kojima smo razgovarali je samo čula za policijski očevid u njihovoj ulici, drugi kažu da su vidjeli metež i čuli dernjavu te da je policija vrlo brzo došla i ogradila prostor.

- Nisam odmah prepoznala da je na ulici tijelo. Oko njega su se skupili ljudi. Bila sam snena i policija je brzo došla. Ne znam što je tome prethodilo jer sam spavala k‘o top, a probudio me muški glas na ulici koji je vikao: "Zovite i Hitnu, Hitnu, ne diše".

Iz PU zagrebačke kažu da je riječ o kaznenom djelu pokušaja ubojstva i smrti napadača. Utvrdili su to nakon što su oko jedan sat iza ponoći zaprimili dojavu o sukobu dvojice muškaraca na križanju Vodnikove sa Savskom ulicom.

- Dolaskom na mjesto događaja, zatečena su dvojica muškaraca od kojih su jednog od njih građani svladali i zadržali. Policijskim službenicima, građani su naveli da su dvojica muškaraca prije dolaska policije trčala po cesti te da je svladani muškarac drugog muškaraca napao nožem i zadao mu ozljede. Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti sa mjesta događaja savladali su ga i potom pozvali policiju i hitnu medicinsku pomoć te su ga zadržavali do dolaska policije - kažu iz zagrebačke policije navodeći da su potom preuzeli nadzor nad svladanim napadačem koji je i nadalje pružao aktivan otpor te se pokušavao udaljiti s mjesta događaja pa su mu stavili lisice na ruke.

-Za to vrijeme Hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć ozlijeđenom muškarcu. U jednom trenutku, na mjestu događaja, policijski službenici su uočili da je napadač ostao bez svijesti, zbog čega su odmah od djelatnika Hitne medicinske pomoći, koji su bili prisutni na mjestu događaja, zatražili pružanje medicinske pomoći. Nakon pokušaja pružanja medicinske pomoći i neuspjele reanimacije od strane liječnika Hitne medicinske pomoći konstatirana je smrt navedenog muškarca. Radi se o muškarcu starosti 30 godina - zaključuju iz policije navodeći da je ozlijeđeni 24-godišnji muškarac prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje su mu utvrđene lakše ozljede iako ima više reznih rana po tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2023 07:56