SANDRA ZELJKO

Riješen misterij na što je tajnica Vlade potrošila golem novac: ‘Pa time je bila opsjednuta!‘

Vi ste godinama krali ! I mene povlačite za sobom jer ste iskoristili rupu u sustavu, napao ju je također osuđeni Saucha

Sandra Zeljko

 Željko Puhovski/CROPIX

Bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade u mandatu Zorana Milanovića, Tomislav Saucha te tajnica u Vladi Sandra Zeljko morat će ići u zatvor, tri odnosno četiri i pol godine.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, Vrhovni sud odbio je žalbe njih oboje na presudu zagrebačkoga Županijskoga suda u tzv. aferi dnevnice, kojom su u prosincu 2020. osuđeni na spomenute zatvorske kazne, čime je sada presuda postala pravomoćna.

Sauchi i Zeljko izrečene su petogodišnje mjere zabrane obavljanja državne dužnosti, odnosno službe. Oboje moraju vratiti i ilegalno pribavljenu imovinsku korist od gotovo milijun kuna, s time da 590.098 moraju platiti solidarno, a 349.000 samo Zeljko.

Premda je administrativno bila podređena Tomislavu Sauchi, tajnica Sandra Zeljko na kraju je dobila veću kaznu od svojega bivšeg šefa, jer je prema presudi sebi uzela više novca nego on. Međutim, kao i kod Sauche, misterij je što su s tim novcem zapravo napravili.

Za razliku od Sauche, kod Zeljko je odgovor na to pitanje dala pretraga njezina stana u kojoj su pronađene velike količine čizama, i to neke vrlo skupih marki, čime je Zeljko očigledno bila pomalo opsjednuta.

Također, u njezinu stanu je pronađen i jedan putni nalog, za što će Zeljko na suđenju sugerirati da joj je to policija podmetnula. Saucha je, pak, čitavo vrijeme tvrdio kako je novac pronevjerila samo Zeljko te da je on zbog nje kolateralna žrtva.

"Vi ste godinama krali novac! I mene povlačite za sobom jer ste iskoristili rupu u sustavu", napao ju je Saucha na sučeljavanju na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:47