ISTRAGA U TIJEKU

RIJEŠENA VELIKA PLJAČKA U CENTRU ZAGREBA Razbojnici iz mjenjačnice pobjegli s ogromnom svotom novca, uhitili ih na granici, policiji pomogli građani

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Policija je u četvrtak, velikim dijelom zahvaljujući korisnim informacijama savjesnih građana, uhitila i drugu osobu osumnjičenu za pljačku mjenjačnice u centru Zagreba u srijedu. 31-godišnjeg muškarca pronašli u pokušaju prelaska granice, javlja PUZ.

Dvojica muškaraca upala su u mjenjačnicu u Praškoj ulici 11. prosinca oko 15 i 15 sati. I dok je jedan počinitelj odvlačio pažnju 52-godišnjeg zaposlenika, drugi je pokupio novac.

Procjenjuje se da je pričinjena materijalna šteta od više stotina tisuća kuna, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Policija je ubrzo nakon pljačke uhitila prvog osumnjičenika, i to ponajviše zahvaljujući građanima koji su se zatekli u blizini mjesta događaja. Mnogi su odmah shvatili što se događa i kroz komunikaciju s policijom pružili korisne informacije. Na području cijele Policijske uprave zagrebačke krenula je intenzivna potraga za pljačkašima.

Upravo ta suradnja građana i policije rezultirala je pronalaskom oba počinitelja. Prvog, rođenog 1977. godine, pronašli su nakon nešto više od sat vremena nakon pljačke kako pokušava prijeći granicu i pobjeći iz RH. Drugog, rođenog 1988., pronašli su u četvrtak, također u pokušaju bijega s područja RH, ali na drugom graničnom prijelazu.

Obojica muškaraca su državljani Rumunjske i privedeni su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:54