UBOJSTVO FISTANIĆA

Ringwald i društvo doznali kazne, nakon objave suca nastao je cirkus: ‘Ovo je sramota!‘

Zbog ubojstva Karmelina Fistonića Ringwald je dobio 19, Pirić 18, a Zolota 17 godina

Stipe Ringwald

 Ante Cizmic/Cropix

U ponovljenom suđenju na splitskom sudu Stjepan Ringwald, Jerko Pirić i Vlado Zolota dobili su identične kazne kao i prvoga puta. Zbog ubojstva Karmelina Fistonića Ringwald je dobio 19, Pirić 18, a Zolota 17 godina.

Okrivljeni su nezadovoljni presudom i negodovanje je počelo još dok je sudac Ivanišević čitao obrazloženje iste. Svoje nezadovoljstvo prvo je otkrio Pirić koji jedini sjedio.

- To je sramota!, povikao je prije no što su ga pravosudni policajci izveli iz dvorane. Nakon njega isto su zatražili i Zolota i Ringwald pa tako nitko od trojice okrivljenih nije do kraja saslušao obrazloženje suca.

image

Jerko Pirić

Josko Supic/Cropix

U publici se nalazi i jedna od članica Pirićeve obitelji koja je na ponovljenu presudu glasno negodovala.

- Ovo je sve namišteno, vikala je ženska osoba koja, po uzoru na okrivljene izvedena iz dvorane suda.

Podsjetimo, trojac je okrivljen za ubojstvo Karmelina Fistanića na predjelu Brzet kod Omiša u studenom 2019. godine oko 14 sati. U preminulog je iz pištolja ispaljeno šest metaka.

image

Vlado Zolota

Josko Supic/Cropix

Prema optužnici ŽDO-a pucao je Ringwald od kojeg je Jerko Pirić naručio ubojstvo dok je Vlado Zolota toga dana pratio i dojavljivao ubojici kretanje žrtve. Šibenčanin Ringwald je, s prethodno ukradenim motociklom, pratio Fistonića koji je oko 14 sati na Brzetu zaustavio svoj automobil kako bi on i djevojka pojeli hranu kupljenu u obližnjem fast foodu. U tom trenutku kroz dijelom otvoreni prozor Ringwald u Fistonića ispaljuje šest metaka. Na prvom suđenju Ringwald je dobio 19, Pirić 18, a Zolota 17 godina robije, a te su kazne sada i ponovljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:55