KRIM KARIJERA

Ringwald od početka 90-tih prikupio 120 kaznenih prijava

 Arhiva

Bivši motoristički as Stipe Ringwald prikupio je u svojoj 'krim karijeri' 120 kaznenih prijava i jednaki broj novinskih stupaca na stranicama Crne kronike koje je punio raznim incidentima.

Uvijek bi se iznova dizao iz "mrtvih" u seriji narušavanja javnog reda i mira, nasilništva, napada na službenu osobu, do zlouporabe droga, prijetnji i pokušaja ubojstva.

Početkom 90-tih postao je poznat nakon prometne nesreće s posljedicom pogibije mlade djevojke koja je ispala iz njegova automobila. Uslijedile su potom serije teških prometnih nesreća od kojih je najznakovitija 2004. godine kada se Hondom u šibenskom gradskom naselju Vidici na semaforu zabio u Renault Clio.

Cijelo to vrijeme, šibenski policajci "pucali su od muke" u nizu bezuspješnih pokušaju da ga povežu s narkopodzemljem, ali je u rujnu 2004. godine uhićen na španjolsko-francuskoj granici s 26 kilograma hašiša.

Bio je pritvoren, te su ga u prosincu iste godine francuski policajci dopratili u Zagreb i predali hrvatskim kolegama, pri čemu je u popratnim dokumentima kao razlog deportacije bio navedena činjenica "neprijavljenog boravaka u zemlji".

2006. godine u travnju banuo je u stan 19-godišnje djevojke iz Zagreba kojoj je prijetio ubojstvom, zbog kako se tvrdilo, njenog prokazivanja.

Iste godine u kolovozu na Hvaru je "asistirao" splitskom kirurgu Hrvoju Tomasoviću i nekadašnjoj misici Ani Sasso u premlaćivanju dva tamnoputa britanska turista, od kojih je jedan ostao bez dijela zubala, dok je drugom Ringwald odgrizao komadić uha.

Nestao je s Hvara u društvu atraktivne Karle Krnete i ponovno upada u probleme 9. ožujka 2008. godine na parkiralištu hotela "Poreč" u Poreču gdje je zajedno s zadarskim odvjetnikom Darkom Zadrom bio izložen revolverskoj vatri Hrvoja Vincetića i pritom zadobio prostrijelnu ranu leđa.

U rujnu 2009. godine u Šibeniku je izvrijeđao i fizički napao novinarku Hine iz Velike Gorice iznerviran njenom sporom vožnjom gradskom rivom.

Posljednji put Ringwald je "pao" prošle godine u Zadru u policijskoj zasjedi na izlazu s autoceste Zadar 2.

Osim njega, u privedenoj "ekipi" tada su bili Mario Puhjera iz Mljeta s prebivalištem u Zadru, Vice Mihaljević iz Bilica, te dvojica Splićana: Jure Rađa-Juka i Ivica Alebić, dok je šesti ortak uspio pobjeći.

Policija je tada u vozilu Puhjere pronašla 100 grama marihuane, 5 grama heroina i preciznu vagu za mjerenje opojnih droga. Zadržan je u pritvoru mjesec dana, izašao, nakratko se smirio i ponovno krenuo starim putem, ovaj put s posljednjom narudžbom torbe i u njoj 5 kilograma marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 05:32