MNOGI SU NASJELI

Robert i Doris izmislili tešku bolest, velik novac im dao Ćorluka, uključio se i Dalić, a oni kupili - Golfa sedmicu!?

Uključili su se brojni poznati, prikupljeno je više od 30 tisuća eura, a onda su se krenule otkrivati laži...

Robert Matalin i Doris Gregorina

 Provjereno Nove Tv/

Nakon što su Robert Matalin (37) i njegova djevojka Doris Gregorina (22) lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvlačili novac, protiv njih je podignuta optužnica, javlja Danica.hr o slučaju iz 2018. godine.

Doris je tada pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta koji navodno boluje od leukemije, a istaknula je da mu je za presađivanje koštane srži potrebno 770.000 kuna. Stotine ljudi, poduzeća i ustanova doniralo je novac, a među njima je i poznati nogometaš Vedran Ćorluka koji je uplatio 35.000 kuna. 3000 kuna je dao Zlatko Dalić, a među onima koji su uplatili za Robertovo liječenje su i Marko Grubnić te druge poznate osobe, piše Danica.hr.

Naime, Matalin je tvrdio da boluje od akutne mijeloične leukemije te da se operacija koja bi mu mogla spasiti život izvodi samo u tri zemlje – Americi, Njemačkoj i Turskoj pa je pokrenuta velika humanitarna akcija ne bi li mu se omogućilo da prikupi potrebna sredstva.

Ispostavilo se kako se ta operacija izvodi i u Hrvatskoj, kao i da Matalin nikada nije bio pacijent liječnice koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest – ne može pronaći.

Od prikupljenih 31.000 eura, Robert i Doris su kupili novi automobil, VW Golf sedmicu. Vijećnik u njihovoj Općini Dubravica je zaključio da je automobil kupljen od humanitarne pomoći, budući da Doris i Robert nisu zaposleni.

Par se do sada branio šutnjom, a ako im se krivnja dokaže, morat će vratiti sav novac gotovo tisuću uplatitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 22:04