PUKANIĆEV UBOJICA

Robert Matanić prebačen iz Remetinca u Sisak: Osuđen je na godinu dana zatvora zbog nezakonitog držanja oružja

Sisak, 130911.Robert Matanic, koji je zbog ubojsva Ive Pukanica na sudu u Zagrebu osudjen na 33 godine zatvora, doveden je iz Remetinca u utorak, 13. rujna, na sudjenje na Opcinski sud u Sisku. Sutkinja Natasa Brlekovic osudila ga je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela neovlastenog posjedovanja velike kolicine vatrenog oruzja i streljiva. Matanic je na sudu izjavio da se osjeca krivim. Na slici: Matanic je u Sisak prevezn iz Remetinca uz jake mjere osiguranja.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Robert Matanić, koji je zbog ubojstva Ive Pukanića na sudu u Zagrebu osuđen na 33 godine zatvora, doveden je iz Remetinca u utorak, 13. rujna, na suđenje na Općinski sud u Sisku.

Sutkinja Nataša Brleković osudila ga je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja velike količine vatrenog oružja i streljiva.

Matanić je na sudu izjavio da se osjeća krivim i nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Za drugookrivljenog Daria Anića u čijoj je kući u Donjem Vukojevcu tridesetak kilometara od Siska, 31. listopada 2008. godine pronađen cijeli arsenal pušaka, pištolja i pripadajućeg streljiva, sutkinja je odbacila optužbu jer je općinski državni odvjetnik u Sisku odustao od njegovog kaznenog progona.

Privođenje na sud u Sisku zloglasnog Matanića bio je pravi spektakl za Siščane , jer je dovezen u zatvorskoj ‘marici’ pod pratnjom dvaju crnih automobile pod rotirkama, te šest,sedam maskiranih specijalaca s puškama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:31