PUCNJAVA U SLAVONIJI

Rođenje djeteta slavili pucanjem iz strojnice: Policija uhitila četvoricu i oduzela im hrpu oružja

Odgovarat će za dovođenje u opasnost života i imovine, dok je najstariji zaradio i prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja
 Pu Brodsko Posavska/

Jedna proslava rođenja djeteta u mjestašcu istočno od Slavonskog Broda, koju su veselo-pripiti gosti u subotu navečer začinili pucanjem iz strojnice te pukom srećom izbjegli ozljeđivanja, prekinuta je policijskim postupanjem. U policiji su u konačnici sasvim opravdano završila četvorica muškaraca stari između 37 i 60 godina a koje se sumnjiči za kaznena djela protiv javnog reda i opće sigurnosti. Svi će odgovarati za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, dok je najstariji zaradio i prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja s obzirom na to da je od njega policija oduzela strojnicu s pripadajućim spremnicima.

Policija je kroz istraživanje utvrdila da je vesela četvorka oko 23.30 sati 19. ožujka odlučila pucati u zrak. Ispalili su više hitaca, pa je temeljem sudskog naloga brodskog Županijskog suda, sutradan pretražen dom 60-godišnjaka.

I tom je prilikom pronađen prava mala ‘vojarna‘: pištolj CZ 7,65 mm, 3 x 200 grama eksploziva TNT, četiri kumulativne mine M60 i četiri trenutno osvjetljavajuće mine M62, tri ručne bombe M75, dvije ručne bombe M91 i jedna ručna bomba M50P3. Pronašli su i oduzeli uz potvrdu i 375 komada streljiva 7,62 x 39 mm, 57 komada streljiva 7,9 mm te 36 komada patrona cal. 12.

Inače, i 41-godišnjak koji je razuzdano ispaljivao hice iz 60-godišnjakove strojnice, na kraju je ostao, temeljem članka 59. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima bez svog oružja koje legalno posjeduje - točnije policija mu je oduzela pištolj CZ M57, lovačku pušku sa dodatnom cijevi ali i oružni list.

image
Pu Brodsko Posavska/
image
Pu Brodsko Posavska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:34