DIJETE KLINIČKI MRTVO

Roditelji dječaka (3) koji je progutao heptanone završili u zatvoru: Odgovarat će zbog zlostavljanja djeteta

Liječnici KBC Zagreb održavaju dječačića na životu kako bi ga roditelji mogli još jedanput vidjeti, ako ih pravosudni policajci dovedu
 Arhiva

ZAGREB - Roditelji trogodišnjeg dječaka koji je 10. srpnja u stanu u zagrebačkoj Dubravi progutao smrvljene teblete heptanon pomiješane s prahom instant soka pred sudom će odgovarati zbog kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta.

Dječakov život održavaju medicinski uređaji na Odjelu intenzivne njege u KBC Zagreb. Supružnici su kazneno prijavljeni i pritvoreni kako ne bi mogli utjecati na svjedoke. Liječnici bolnice održavaju dječačića na životu kako bi ga roditelji mogli još jedanput vidjeti, ako ih pravosudni policajci dovedu.

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćili su da je policija dobila informaciju o otrovanom trogodišnjaku 16. srpnja iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb. - Proveli smo kriminalističko istraživanje, podnijeli kaznenu prijavu i supružnici su sada u ingerenciji Ministarstva pravosuđa, kažu u PUZ-u.

Otac nesretnog mališana 37-godišnji je ovisnik o heroinu, koji je upravo u fazi odvikavanja. Heptanon pomiješan sa sokom u prahu služio mu je kao terapija. Prema neslužbenim informacijama, jedna je vrećica te mješavine pala na pod i dječačić ju je našao, te progutao sadržaj.

Inače, ovo nije prvi nesretan slučaj predoziranja heptanonom. Početkom ovog mjeseca u šikari u Kustošijanskoj ulici pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe. Istraživanjem je utvrđeno da je uzrok smrti prevelika doza Heptanona. Sucu istrage priveden je muškarac koji joj je to sredstvo učinio dostupnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:22