NEOBIČAN SLUČAJ

RODITELJI TRAŽE NOVU ISTRAGU 'Dosta je laži! Auto u kojem je poginuo nije vozio naš sin Robert'

Otac poginulog Roberta tvrdi da je policija aljkavo provela očevid i da je automobil vozio sinov prijatelj Martin Arbanas

Robertu Pisačiću (17) falilo je šest mjeseci do punoljetnosti. Njegov život ugasio se 3. prosinca lani u KBC-u Rebro, gdje su se liječnici 24 dana borili za njegov život.

Iz kome se nije budio zbog teških ozljeda, prijeloma i unutarnjeg krvarenja, a prema obdukciji “umro je od obostrane upale pluća”.

Na aparatima je završio jer je 9. studenoga prošle godine oko 2.25 sati bez vozačke dozvole vozio VW Golf II makadamskim putem uz nasip. Bježao je policiji koja ga je pokušavala zaustaviti.

Kod lovačkog doma Srna u Petrovini u smjeru Velike Gorice neiskustvo za volanom stiglo je na naplatu. U nepreglednom zavoju Robert je sletio s kolnika u kanal oborinskih voda Sava-Odra.

Teške ozljede

Na suvozačevu mjestu s višestrukim prijelomima bio je njegov godinu stariji prijatelj iz djetinjstva Martin Arbanas (19).

Bili su to njihovi zadnji zajednički trenuci. Nakon minute stigla je policija. Objema obiteljima stigle su stravične vijesti. Za razliku od Martina, Robert se nije uspio izvući.

Godinu dana od tragedije rane su i dalje svježe, a ta auto-avantura na kraju će poprimiti i neočekivan sudski epilog jer su Pisačići, roditelji poginulog Roberta, umiješali i DORH. Bacili su sumnju tko je zapravo sjedio za upravljačem Golfa u vlasništvu Martinova oca jer tvrde da to nije bio njihov sin Robi!

Robertov otac za tragediju sumnjiči i policajce da su aljkavo proveli očevid, pa je i javno, u kafiću u Hrašću Turopoljskom, “prijetio da će te policajce ubiti iz pištolja jer su krivi za smrt sina”.

Otac Martina Arbanasa, Neno, razumije bol koju prolazi obitelj poginulog Roberta i ne dvoji da bi možda reagirao jednako.

Martin od toga dana ne spava, slabo komunicira, a na sprovod ga otac nije pustio “radi sigurnosti”.

- Kad bih barem mogao vratiti vrijeme! Kad sam primio poziv tu noć, jedva sam se dovezao u bolnicu. Nisam znao da je sin uzeo ključeve auta inače bih spriječio taj izlet! Te večeri sam bio u Osijeku, a kad sam se vratio kući, vidio sam da nema auta. Sin je vidno potresen i ponavlja: ‘Da sam barem ja umro, a ne Robi’. Vodio sam ga i doktorici jer se udarao u glavu. Kad sam bio na mjestu udesa, u autu na mjestu vozača bilo je krvi, a na suvozačevu ne. Robijev otac je rekao da je njegov sin bio krvav, a moj nije. I tko je onda vozio? Dečke su iz auta izvlačili policajci i djelatnici Hitne. Proveden je očevid koji pokazuje da moj sin nije bio za volanom - prisjetio se nevoljko Martinov otac Neno.

Odvjetnik Arbanasovih, Milko Križanović, odbacuje svaku spekulaciju te napominje da je izvan svake pameti “optužba koja se Martinu stavlja na teret jer je njegov branjenik i sam bio teško ozlijeđen i zatečen na suvozačevu mjestu“.

U stanju šoka

Zbog te prometne nesreće, ispitano je desetak osoba, pa čak i djelatnici Hitne.

- Kad smo došli na mjesto događaja, vozač je bio bez svijesti, nagnut naprijed, klonulih ruku, krv mu je curila iz zatiljka. Stavili smo ga na nosila pa je prestao disati. Žurili smo u bolnicu - riječi su djelatnika Hitne.

U to vrijeme suvozač je, pak, čučao uz auto, tipkao po mobitelu i u stanju šoka govorio: “Tata je vozio, tata je vozio”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:55