DRAMA U ŠKOLI

Roditeljski sastanak iz pakla, junak dana je bivši specijalac: ‘Ma, nije to ništa dramatično‘

Mislim da je bio alkoholiziran, zabio je mali džepni nož. To nije smišljena priča, komentirao je Fuchs
Ilustrativna fotografija
 Goran Mehkek/Cropix

Muškarac koji je u utorak zabio nož u stol tijekom roditeljskog sastanka na otvorenom prostoru Osnovne škole Savski gaj na Remetinčekoj cesti 64a u Novom Zagrebu smješten je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, potvrdili su nam u Službi za odnose s javnošću PU zagrebačke.

Prema onome što je dosad utvrđeno, 52-godišnjak je u utorak oko 18.05 sati pod utjecajem 1,9 g alkohola po kilogramu prvo galamio i vikao dok se na otvorenom prostoru u to vrijeme održavao roditeljski sastanak. Nadalje, oštrim je predmetom oštetio jedan od stolova - mahao njime i zabio ga u stol - a onda sjeo na obližnju klupu. Jedan je roditelj pozvao policiju, koja ga je zatekla na klupi, na kojoj je sjedio i prije nego što je priredio incident, te je bez upotrebe prisile priveden u službene prostorije. U incidentu nitko nije ozlijeđen.

S obzirom na stanje u kojem je tada bio, 52-godišnjaka je Hitna pomoć prevezla u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Nakon pružene pomoći bit će doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, priopćila nam je PU zagrebačka. U "smirivanju" pijanog muškarca do dolaska policije sudjelovao je i bivši pripadnik ATJ Lučko, koji je prisustvovao roditeljskom sastanku.

- Nije to bilo ništa dramatično, ne bih govorio o tome. Bila je policija i napravljen je zapisnik - rekao nam je bivši specijalac ATJ-a Lučko kad smo ga pitali što se dogodilo i zamolili da nam prepriča kako je svladao pijanog "galamdžiju".

Iako još nije završeno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi zašto je muškarac, već poznat po ekscesima, galamio te posegnuo za nožem i zabio ga u stol, incident u školi već je, osim pozornosti medija, izazvao i povećanu pozornost nadležnih institucija.

S tim u vezi oglasio se i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

- On je došao u školu na krilima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu, bilo je nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran, zabio je mali džepni nož. To nije smišljena priča - rekao je Fuchs.

Pokušali smo jučer dobiti i izjavu Matije Bajića, ravnatelja OŠ Savski gaj, ali nismo s njim uspjeli stupiti u kontakt. Ni na mrežnoj stranici škole, ali ni na društvenim mrežama škole nije nigdje spomenut incident koji se dogodio u utorak predvečer.

Čini se da je sve ipak dobro prošlo i da je bivši pripadnik ATJ Lučko spriječio pijanog muškarca da ne dođe i do težeg incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:47