ZVJERSKO UBOJSTVO U RIJECI

Romanu Brnadi određen istražni zatvor: Poznato je i što će biti krunski dokaz u postupku

Lice žrtve bilo je smrskano do neprepoznatljivosti, a obdukcija je kao uzrok smrti utvrdila zgnječenje glave, odnosno osobito teške i smrtonosne ozljede

Privođenje Romana Brnade

 Cropix

Nakon što je dan i pol proveo pod policijskim nadzorom, 36-godišnji Roman Brnada, koji je osumnjičen da je u nedjelju oko 14.40 u kafiću Pin u Rijeci brutalno ubio 67-godišnju Darinku Krivec iz Ivankova u Slavoniji, u utorak je, uz podosta drame, ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a potom i pred sutkinjom istrage Županijskog suda u Rijeci, koja mu je odredila istražni zatvor. Tereti ga se za kazneno djelo teškog ubojstva.

Brnada je, s lisicama na leđima i u čvrstom stisku interventnih policajaca, u prostorije DORH-a dovezen kombijem oko 8 ujutro, a ispitivanje je potrajalo 40-ak minuta. Kako se uskoro doznalo, osumnjičenik za ubojstvo tijekom ispitivanja pričao je nesuvislo i urlao, a u jednom trenutku pokušao je i skočiti kroz prozor, pa su ga interventni policajci cijelo vrijeme morali čvrsto držati.

image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix

Da je bilo problema, vidjelo se i tijekom njegovog odvođenja, kada se cijelo vrijeme pokušavao istrgnuti iz stiska policajaca, a u kombi su ga morala ugurati četvorica.

Korpulentni i očito vrlo snažni muškarac bio je odjeven u maskirnu odjeću i sa šlapama na nogama, koju su mu vjerojatno dali u policiji, s obzirom da je, tijekom bijega nakon ubojstva u nedjelju poslijepodne, viđen kako riječkim ulicama hoda potpuno gol.

Nakon ispitivanja, vidno je uznemiren bio i Brnadin branitelj, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, a slučaj nije komentirao, budući da je kazneni postupak u tijeku. Nešto kasnije, oko 13 sati, Brnadu su doveli i na Županijski sud.

S obzirom na tajnost postupka, još se ne može govoriti o dokaznim materijalima koji će se naći u spisu, no vjerojatno će jedan od krunskih dokaza biti snimka s nadzorne kamere.

Lice žrtve bilo je, po izjavama svjedoka, smrskano do neprepoznatljivosti, a obdukcija je, kao uzrok smrti, utvrdila zgnječenje glave, odnosno osobito teške i smrtonosne ozljede.

image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
image
Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:14