PUCAO NA RODITELJE

Ronioci pronašli pištolj kojim je počinjen stravičan zločin u Dubrovniku

Do lokacije odbačenog pištolja inspektori su došli pregledavanjem snimaka nadzornih kamera te usporedbom kretanja ubojice
Ilustracija
 Hanza Media

Prema neslužbenim i pouzdanim informacijama kojima raspolaže Dubrovački vjesnik, jučer oko 12:00 su ronioci, a ujedno i pripadnici interventne postrojbe PU dubrovačko - neretvanske, u moru ispod Boninova pronašli pištolj kojim je Drago G. ubio majku i u pokušaju ubojstva nanio teške tjelesne ozljede s dugotrajnim posljedicama svom ocu.

Pronalazak pištolja biti će od pomoći u daljnjem provođenju istrage.

Do lokacije odbačenog pištolja inspektori dubrovačke Krim-policije došli su pregledavanjem snimaka nadzornih kamera te usporedbom kretanja nakon pucanja u roditelje.

Tako smisleno ponašanje vjerojatno će biti i predmet vještačenja psihijatara koji će utvrđivati ubojičin stupanj ubrojivosti te razinu stanja rastrojstva, čime se za sada tumači uzrok počinjenog i teškog ubojstva u pokušaju.

Podsjetimo, 37-godišnjak je u kasnim večernjim satima 3. lipnja u obiteljskoj kući upucao majku i oca. Nesretna žena je dan kasnije podlegla ozljedama, dok je teško ranjeni muškarac primljen u dubrovačku bolnicu.

Jedan od metaka je njegovu majku Anu (68) pogodio u predjelu glave, dok su njegovu ocu Branku (68) meci ozlijedili vratnu kralježnicu i torakalni dio. Roditelje je ostavio u lokvi krvi, a on se dao u bijeg.

Netko od susjeda koji su čuli povišene tonove i pucnjeve alarmirao policiju, no nitko nije slutio kakva se tragedija krije u jednom od stanova u Postranjskoj. Prizori koje su zatekli policajci i djelatnici Hitne bili su stravični. Ranjeni supružnici promptno su prevezeni vozilom Hitne pomoći u dubrovačku bolnicu gdje su podvrgnuti operativnim zahvatima.

Paralelno s time, policija je intenzivno tragala za mlađim sinom ranjenoga bračnog para. Nakon četiri i pol sata potrage, istražitelji su ga oko 3.30 sati locirali 200-tinjak metara dalje u objektu unutar vrta susjednih zgrada u naselju Sedam smrtnih grijeha. A kako prilikom uhićenja kod njega nije pronađeno oružje iz kojeg je pucao, policija je neumorno nastavila pretraživati šipražje oko lokacije gdje su ga locirali, no oružju skroz do jučer nije bilo traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37