NIJE BILO SPASA

Rovinj: U moru pronađeno tijelo nestalog Nizozemca

Zbog velikih valova bila je dignuta crvena zastava, međutim on nije poslušao naredbu, već je ušao u more
 Mario Todorić/Cropix

ROVINJ - U petak navečer oko 19.40 sati pronađeno je tijelo nestalog kupača, nizozemskog državljanina W. B. (57). Na 8 metara dubine pronašli su ga ronioci iz ronilačkog centra „Valdaliso“ oko 200 metara od lukobrana kod turističkog naselja „Amarin“ nedaleko Rovinja.

Policijski djelatnici izvukli su tijelo stradalog iz mora oko 23.10, a njegova supruga je potvrdila identitet. Podsjećamo, nizozemski državljanin u petak je, uslijed nevremena koje je zahvatilo zapadnu obalu Istre, nestao u moru kod autokampa „Amarin“ kod Rovinja.

U potrazi su sudjelovali brodica Lučke ispostave Poreč, dvije policijske brodice i ronioci. Nestalog kupača upozorio je dežurni spasioc plaže da je plaža zatvorena za kupanje.

Zbog velikih valova bila je dignuta crvena zastava, međutim on nije poslušao naredbu, već je ušao u more, preplivao preko brane, odnosno psihološke linije ograde s morske strane i zadnji je put viđen u moru bočno izvan lukobrana na obali plaže. Nažalost avantura je Nizozemca W.B. koštala života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:32