NOVA ZAPLJENA DROGE

Rovinjska policija zaplijenjena stabljike i 1,8 kilograma marihuane: ‘Proizvodio drogu radi preprodaje‘

U tri zatvorena sustava za uzgajanje biljaka s opremom za osvjetljavanje i ventilaciju pronađeno je 48 stabljika indijske konoplje

Ilustracija

 Policija

U policijskom pritvoru završio je 54-godišnjak od kojega je na rovinjskom području zaplijenjeno 48 stabljika indijske konoplje i 1,8 kilograma marihuane, doznaje se u srijedu u istarskoj policiji.

U policiji kažu da su u ponedjeljak pretražili dom i prostorije na području Rovinja koje koristi osumnjičeni te su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili da je proizvodio drogu radi daljnje preprodaje.

U tri zatvorena sustava za uzgajanje biljaka s pripadajućom opremom za osvjetljavanje i ventilaciju policajci su pronašli 48 stabljika indijske konoplje visokih od 54 do 115 centimetara.

Pronađeno je i "nekoliko pakiranja sa sadržajem zelene biljne materije ukupne težine 1825,6 grama", dvije precizne digitalne vage i novac za koji policija sumnja da potječe od preprodaje droge.

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja u utorak navečer priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, navode u priopćenju.

Ističu da je ovo, nakon zapljena nasada konoplje u srpnju kod Pazina i u rujnu na području Buzeta, treće otkrivanje većih nasada indijske konoplje ove godine na istarskom području. Ujedno, dodaju, ovo je druga veća zapljena ovoga mjeseca nakon što je policija na području Pule pronašla više od 22 kilograma marihuane i preko 300 grama kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:38