PRETUČEN DO SMRTI

Rukometaša Denisa Tota sahranit će sutra u rodnom Đakovu: Makedonski ministar naredio inspekciju u klinici

Policija i dalje traga za prvoosumnjičenim A. G. (28), dok su dvije osobe K. L. (19) i A. K. (22) uhićene još u četvrtak

Fotografija Denisa Tota pored dresa s njegovim brojem

 Jutarnji List

Denis Toth, hrvatski rukometaš koji je u petak preminuo u Skopju od posljedica brutalnog premlaćivanja od strane troje huligana bit će pokopan u rodnom Đakovu u utorak. Njegovo tijelo u Đakovo je iz Skopja dovezeno u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, a nešto ranije iz glavnog grada Sjeverne Makedonije vratila se i Denisova obitelj, otac Igor, majka Tatjana, brat Boris i Denisova djevojka koji su od četvrtka proživljavali veliku patnju i bol zbog činjenice da je Denis ležao u komi u skopskom Kliničkom centru ''Majka Tereza'' da bi petak nešto iza podneva izgubio životnu bitku.

Odgovorni i bolnici obitelji su prvo rekli da na Denisu nije bilo vidljivih tragova nasilja, iako su makedonski mediji odmah objavili kako je mladić u četvrtak u ranim jutarnjim satima pretučen te s ozljedama dovezen u bolnicu.

Dovelo je to i do reakcije Denisovog brata Borisa koji je kritizirao medije zbog takvih objava, napisavši kako je prema informacijama koje su dobili od liječnika Denis preminuo od srčanog udara. No, obdukcija tijela mladog sportaša pokazala je da je bio žrtva bjesomučnog nasilja za koje makedonska policija sumnjiči tri osobe - A. Lj. (28) K. L. (19) i A. K. (22), svi iz Skoplja. 19-godišnja K. L. i 22-godišnji A. K. su vrlo brzo uhićeni, te su dali iskaz u nazočnosti odvjetnika, dok je A. Lj. i dalje u bijegu i za njim se traga.

- Moje posljednje informacije da se još uvijek traga za čovjekom koji je započeo to. On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije je drugo dvoje udaralo ga u glavu s nogama - kazao je za RTL glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

Za to vrijeme Ministarstvo zdravstva S. Makedonije naložilo je inspekcijski nadzor nad postupkom prijema i liječenja mladog rukometaša u Univerzitetskoj klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje skopskog Kliničkog centra.

- Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, uopće. Samo splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome - dodao je Bubevski.

Troje osumnjičenih tereti se za kazneno djelo ubojstva iz članka 123. stavak 1 u vezi članka 22. kaznenog zakona Sjeverne Makedonije.

Prema našim informacijama na Denisov pogreb koji će u utorak u 15 sati biti na Gradskom groblju u Đakovu doći će i njegovi dojučerašnji suigrači iz RK Butel iz Skopja, gdje je Denis igrao, kao i trener i uprava kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:51