ŠTO SE DOGODILO?

Ruskinja tvrdi joj je ukradeno nekoliko stotina tisuća kuna, iz hotela poručuju: ‘Već smo imali nekoliko sličnih pokušaja ‘ucjene‘...‘

Kako smo neslužbeno saznali, krađa se dogodila u Hotelu Laguna na Trešnjevci. Iz hotela su nam, pak, otkrili svoju stranu priče

Arhivska fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

Zagrebačka policija je 31. srpnja izvijestila o prijavljenoj krađi na trešnjevačkom području u kojoj je 42-godišnjoj državljanki Ruske Federacije navodno otuđeno nekoliko stotina tisuća kuna.

Kako smo neslužbeno saznali, krađa se dogodila u Hotelu Laguna kojem smo odmah poslali upit o okolnostima krađe i informacijama o hotelu. Dobili smo kratak odgovor u kojem nam je šef prodaje i marketinga Željko Mandarić rekao da je policija obaviještena i radi izvide. Također, rekli su nam da sve daljnje informacije o "eventualnoj" krađi zatražimo od MUP-a.

Danas, tri dana nakon što smo poslali mail i dobili spomenuti odgovor, javili su se ponovo i odgovorili na pitanja koja smo im postavili, ali dodali i još neke informacije.

Kako navode, policija i dalje radi izvide u svezi navodne krađe u hotelu. Vezano za sefove u sobama, rekli su nam da ih ondje nema, nego su samo na recepciji. Ipak, tu informaciju gosti imaju u sobama sa zamolbom da sve novce i dragocjenosti besplatno pohrane u sef.

Kažu i kako u hotelu nema postavljenog video nadzora, a do katova, odnosno soba, može se doći samo preko recepcije. Osvrnuli su se i na sobu u kojoj je navodno izvršena krađa i objasnili nam da se otključava ključem.

Nakon toga, ispričali su nam i svoju stranu stranu priče i rekli nam kako smatraju da oko navedenog događaja postoji nekoliko pitanja.

Spomenuli su kako je navedena gošća rezervirala samo jednu sobu, ali su ipak došle četiri osobe. Zanima ih i da li je gošća prilikom prelaska naše granice prijavila da u Hrvatsku unosi navedenu svotu novaca i ima li potvrdu o tome.

Nadodaju i informaciju kako se preko granice smije prenijeti ograničena svota novca zbog praćenja krijumčarenja i pranja novca. Otkrili su i da je policijskim očevidom utvrđeno da u sobu nije provaljeno te napominju da ako je soba bila zaključana, nitko nije mogao ući u nju.

U nastavku maila, nadovezuju se na te informacije i pitaju se postoji li mogućnost da je gošća namjerno ostavila otključanu sobu i gdje su u to vrijeme bili njeni prijatelji. Na kraju su se osvrnuli na cijeli događaj, ali i napomenuli kako su već imali slična iskustva.

- Nažalost ima previše otvorenih pitanja u svezi navedenog događaja. Već smo imali nekoliko sličnih pokušaja "ucjene" od strane gostiju kojim je također "nestao" novac, ali koji su na spomen da ćemo pozvati policiju da se izvrši uviđaj, odustali od tužbe da im je nestao novac i koji su "slučajno" naknadno pronašli, rekli su nam iz Hotela Laguna.

Službenih informacija o ovom događaju i rezultatu istrage još nema, jer kako doznajemo iz policije, kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku i provodi se niz radnji i mjera kako bi se pronašao počinitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:52