DRAMA NA ‘TUĐMANU‘

S leta za Bruxelles izbačeno 14 putnika, o svemu se oglasila i zagrebačka policija

Naša novinarka je među putnicima kojima je bez objašnjenja rečeno da moraju napustiti zrakoplov

Zrakoplov Ryanaira za Bruxelles

 Zrinka Korljan/Jutarnji list

Neobična drama upravo se odvija na Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu.

U 16 sati i 30 minuta stotinjak putnika ukrcalo se na let za Bruxelles. Unijeli su prtljagu, smjestili se u svoja sjedala, no tada su došli stjuardi koji su najprije deset, a zatim još četiri putnika, izbacili s leta. Rekli su im samo da se "u avionu nalaze ilegalno".

image

Putnici su izbačeni iz zrakoplova

Zrinka Korljan/Jutarnji list

Naša kolegica, novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan među putnicima je koji su trebali poletjeti zrakoplovom kompanije Ryanair.

- Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi "neke pogreške". Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu - javlja kolegica.

image

Putnici čekaju ukrcaj

Zrinka Korljan/Jutarnji list

Kaže kako je na izlazu iz aviona primijetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolirali 14 putnika. Primijetila je da se radi samo o muškarcima. Vratili su se u zgradu. Oko 17:45 ukrcani su ponovno u zrakoplov te se čeka polijetanje zrakoplova.

image

Putnici su izbačeni s leta

Zrinka Korljan/Jutarnji list

Kolegica javlja kako u zrakoplovu, ali ni na području piste, nema muškaraca koje je izolirala policija, odnosno, očigledno su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

image

Zrakoplov Ryanaira za Bruxelles

Zrinka Korljan/Jutarnji list

U MZLZ potvrdili su nam događaj, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju. Drugim riječima, policija je naložila da se avion isprazni. Zašto, još uvijek nije poznato.

Oko 19:30 priopćenjem se o događaju oglasila i PU zagrebačka.

- Danas 26. studenoga 2021. godine oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije.

Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja. Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem, poručili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2022 13:35