POMOGLE MU MJERE?

S maskom na licu mladić ulazio u kasina, pa prijetio djelatnicima: U 6 dana ukrao je 400.000 kuna!

U lopovske akcije odlazio je maskiran te su mu uvelike pomogle protuepidemiološke mjere
Ilustracija, policijska traka
 Ronald Gorsic/Cropix

Preko 400 tisuća kuna zaradio je u svega šest dana "rada" 20-godišnji mladić i zbog toga će idućih mjesec dana provesti u pritvoru iza rešetaka remetinečkog zatvora.

Naime, riječ je o lopovu kojeg zagrebačko tužiteljstvo sumnjiči da je od 6. lipnja do 5. srpnja ove godine u više gradova diljem zemlje odrađivao razbojništva. U lopovske akcije odlazio je maskiran te su mu uvelike pomogle protuepidemiološke mjere. U automat klubove i kasina ulazio je neometano s medicinskom maskom na licu, a kad bi se približio djelatnicima, u njih bi uperio pištolj ili bi zamahnuo nožem i potom od njih tražio novac.

U strahu za vlastite živote žrtve su ga slušale i tako mu na ruke ukupno predale više od 400 tisuća kuna!

Nakon što mu se ušlo u trag, s obzirom da su razbojništva zabilježili videonadzori u prostorijama igara za sreću, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog ukupno 11 razbojništava od kojih je pet ostalo na pokušaju. Nakon što je 20-godišnjak ispitan u tužiteljstvu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva odredio mu istražni zatvor jer postoji opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:52