DOLETIO AVIONOM

S OSTALIM ČLANOVIMA BANDE DOSLOVCE MASAKRIRAO DVOJICU POLICAJACA U Zračnoj luci 'Franjo Tuđman' uhićen opasni bjegunac

 
Policajca Vladimira Nedeljkovića (u prugastoj pidžami) šestorica muškaraca isjekla su po licu, a pravosudnom policajcu Miroslavu Manjošu bocom su odsjekli uho

Filip Milutinović (28), državljanin Crne Gore i Srbije za kojim je Srbija raspisala Interpolovu tjeralicu zbog pokušaja ubojstva dvojice policajaca, uhićen je u ponedjeljak u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” nakon što je u Hrvatsku doletio avionom koristeći lažne slovenske dokumente.

Milutinović je bio u bijegu od kraja 2017. kada je kao član šesteročlane skupine u lokalu Carska palata u Sremskoj Mitrovici sudjelovao u masakriranju i pokušaju ubojstva policajca Vladimira Nedeljkovića i pravosudnog policajca Miroslava Manjoša. Navodno je s lažnom slovenskom putovnicom boravio na Malti, u Bugarskoj, Italiji i Nizozemskoj.

Policajci na aerodromu uočili su da ima krivotvorenu putovnicu, a nakon što je utvrđeno da je riječ o bjeguncu, on je i službeno uhićen. Iako su odmah nakon brutalnog napada na policajce u Sremskoj Mitrovici svi osumnjičenici pobjegli, srbijanska policija brzo je identificirala počinitelje i za njima raspisala Interpolove tjeralice. Trojica od ukupno šestorice osumnjičenika u siječnju i veljači ove godine uhićena su u Banja Luci, a riječ je o Vlatku Tojagiću (40), Bojanu Pavloviću (30) i Živanu Dragojloviću (29).

O događaju u Carskoj palati sredinom prosinca prošle godine srbijanski su mediji opširno izvještavali, najviše zbog jako teških ozljeda koje su nanesene policajcima. Do sukoba je došlo nakon što su se Nedeljković i Manjoš, koji nisu bili na dužnosti, u lokalu posvađali i potukli s Tojagićem i drugima koje su, prema vlastitim riječima, otprije poznavali kao počinitelje kaznenih djela.

Međutim, dvojica policajaca su izvukla deblji kraj, a brojno nadmoćniji napadači doslovce su ih masakrirali noževima, stolicama i bocama. Manjošu su, dok je ležao u nesvijesti, bocom odsjekli jedno uho, no liječnici su ga, srećom, ipak uspjeli zašiti.

Policajac Nedeljković bio je toliko isječen po licu da ima više desetaka šavova, a netko ga je i nožem ubo u trbuh. Iako je jedan od počinitelja Nedeljkoviću čak pištoljem pucao u glavu, na svu sreću promašio ga je, no dijelovi metka su mu se odbili i ranili ga u čeljust. Dijelovi metka su ozlijedili i dvije gošće lokala.

Događaj je okvalificiran kao pokušaj teškog ubojstva. Milutinoviću je određen ekstradicijski pritvor, a on se ne protivi izručenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 03:13