ALARM ZBOG VIKE

S terase kafića u centru Zagreba čuli zapomaganje žene iz bijelog kombija. Policija: ‘Dečki su se zafrkavali‘

Policija je vrlo brzo reagirala te su patrole odmah pronašle bijeli kombi koji je bio parkiran malo dalje, u Petrićevoj ulici
Arhivska fotografija
 Nikola Vilić/Cropix

Prava uzbuna nastala je u Gundulićevoj ulici u Zagrebu još u studenome 2019. oko 19.30 sati. U tom času Mateja je s dečkom Filipom sjedila na terasi jednog kafića.

- Odjednom sam čula da se iz bijelog kombija netko uporno dere, odnosno galami, čulo se kako netko lupa iz prtljažnika i viče ‘upomoć, upomoć’. Svi gosti lokala na terasi su čuli viku i svi su gledali prema istom kombiju, javlja portal Danica.

- Ustala sam i zapisala broj registarskih oznaka kombija i sjećam se da sam čula da vika ‘upomoć, upomoć’ i lupanje dolazi iz unutrašnjeg dijela prtljažnika. Vratila sam se u kafić i pozvala policijske službenike na intervenciju, ispričala je šokirana Mateja.

Isto je potvrdilo još dvoje gostiju kafića. Iz policije otkrivaju kako su tih trenutaka dobili najmanje četiri dojave u operativno-komunikacijski centar te je rečeno da se bijeli kombi kreće Gundulićevom u smjeru Ilice, odnosno Jelačićeva trga.

Policija je vrlo brzo reagirala te su patrole odmah pronašle bijeli kombi koji je bio parkiran malo dalje, u Petrićevoj ulici.

- Pokraj vozila bila su tri ili četiri mladića. Pitao sam odmah tko je od njih iz prtljažnika, imitirajući ženski glas, vikao ‘upomoć, upomoć’ i lupao. Javio se jedan od njih, Mateo, koji je rekao da je to učinio iz zafrkancije te je želio odglumiti otmicu ženske osobe. Pregledali smo kombi i ustanovili da nema nikoga u vozilu. I drugi mladići potvrdili su da je to bio Mateo i da su se svi smijali onome što je učinio, ispričao je jedan od policajaca koji je bio na intervenciji.

Mateo (28) ovih je dana proglašen krivim i osuđen jer je “bez ikakvog razloga, iz unutrašnjeg dijela prtljažnika vozila fiat ducati bijele boje, varaždinske registarske oznake, kojim je upravljao njegov prijatelj Karlo, počeo lupati i, imitirajući ženski glas, zapomagati i vikati ‘upomoć, upomoć’, čime je izmišljao i širio lažne vijesti kojima je remetio spokojstvo građana, javlja Danica.hr.

Mateo je kažnjen sa 110 njemačkih maraka, odnosno 414,70 kuna. Mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:49