NESREĆA U PULI

S više od dva promila oduzeo prednost drugom, zabio se u auto pa nastavio dalje s vožnjom

Nesavjesnog vozača (64) koji je skrivio prometnu nesreću jučer predvečer u Puli, policija je ipak locirala i uhitila

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Sasa Buric/Cropix

Iako je pobjegao s mjesta događaja kako bi zameo krivnju i alkoholne pare, 64-godišnjeg nesavjesnog vozača koji je skrivio prometnu nesreću jučer predvečer u Puli, policija je ipak locirala i uhitila.

Sve je krenulo oko 17.45 sati kada je policija zaprimila dojavu o nesreći na kolniku Palladiove ulice i vozaču, za kojeg se kasnije utvrdilo da ima 2,24 promila, i koji je pobjegao s mjesta udesa.

- Policija je nedugo po zaprimanju dojave pronašla vozača i utvrdila da je 64-godišnjak upravljao osobnim automobilom Jeep pulske registracijske oznake kada je bio u tolikoj mjeri pod utjecajem alkohola da su njegove vozačke sposobnosti zbog toga bile bitno smanjene obzirom da je u organizmu imao koncentraciju alkohola od 2.24 promila - otkrivaju iz PU istarske.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je vozač dolaskom na krićanje s Tomasinijevom, počeo skretati ulijevo bez da je poštivao prednost prolaska Škode koja je nailazila iz suprotnog smjera i koju je, prema propisima, vozio 25-godišnjak po Tomasinijevoj ulici.

Škoda se zabila u stražnji dio Jeepa koji je samo nastavio dalje vožnju.

- Obzirom su objektivne okolnosti upućivale da bi vozač mogao nastaviti sa činjenjem prekršaja, 64-godišnjak je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak te mu je izrečeno 1760 eura novčane kazne i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca - priopćila su iz istarske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:13