ŠEF VATROGASACA O TRAGEDIJI

‘Sa svih strana čuli su se krikovi, zapomaganje... A dečki iz Marofa, oni su istinski heroji‘

Sve je bilo jako dobro organizirano i nitko nije zakazao, pohvalio je Stjepan Jakopčić organizaciju svih žurnih službi danas na terenu

Prometna nesreća na autocesti A4

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na mjesto nesreće poljskog autobusa koji je jutros rano ujutro sletio s autoceste A4 među prvima su stigli pripadnici DVD Breznički Hum.

- Dojavu smo dobili u 5.58 sati i odmah smo krenuli na mjesto nesreće. Na terenu su već bili pripadnici DVD-a Novi Marof koji su počeli s rezanjem lima na autobusu, čija je prednja strana bila zabijena u kanal, autobus se doslovno prednjim krajem zabio kao u zid - ispričao je za Varaždinske vijesti Stjepan Jakopčić, predsjednik DVD-a Breznički Hum koji je među prvima jutros stigao na mjesto nesreće.

- Sa svih strana čuli su se krikovi, ljudi zapomažu, viču ovdje smo, ovdje smo... Moraš odrediti prioritete, izvlačiti poginule kako bi došao do unesrećenih... Jedno je kada vi sudjelujete u vježbama, a nešto sasvim drugo kada se nađete u situaciji da morate razbijati prozore i rezati lim kako bi spasili ljude - kaže Jakopčić koji nam je rekao kako mu je danas bio jedan od najtežih terena u životu.

Pohvalio je organizaciju svih žurnih službi danas na terenu.

- Svi timovi, od policije, hitne, vatrogasaca djelovali su kao jedno. Sve je bilo jako dobro organizirano i nitko nije zakazao - rekao je i dodao kako su se i vatrogasci DVD Šćepanje, koje su pozvali u pomoć, odlično snašli, iako je riječ o dosta mladoj ekipi.

- Kud mi okom, tud oni skokom - rekao je Jakopčić i dodao kako su pravi heroji vatrogasci DVD-a Novi Marof, koji su prvi stigli na teren i imaju vozilo opremljeno za ovako teške nesreće.

- Sve pohvale dečkima iz DVD Novi Marof. Oni su istinski heroji današnje akcije spašavanja - rekao je Jakopčić.

Članovi DVD-a Novi Marof na teren su jutros izašli s četiri vozila i 16 operativaca.

- Naišli smo na nešto što se ne može opisati riječima... Iskrena sućut obiteljima poginulih, a povrijeđenima, kojih je bilo mnogo, brz oporavak - napisali su novomarofski vatrogasci na svojem Facebook profilu, prenose Varaždinske vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:52