REDARI IZ RITZA

‘Sabljo je bio malo veći mangup. Znate li što mi je rekao nakon što mi je pokazao pištolj!?‘

Sabljin revolver je, prije nego će završiti opet kod Sablje te će ga Knego upucati, prošao više ruku, pa i vlasnika Ritza...

Ritz klub i ubijeni Tomislav Sabljo

 /Cropix

"Ja sam Tomislav Sabljo, sad ćeš ti vidjeti kako mi ipak možemo ući. Rekao mi je i prošli su samo pored nas. Pretpostavljao sam da poznaje vlasnika pa smo ih pustili da prođu."

Ispričao je to policiji jedan od redara iz tvrtke Bilić-Erić koji je u ranim jutarnjim satima čuvao ulaz u Ritz kada se oko dva sata s društvom pojavio Tomislav Sabljo. - Bio je taj Sabljo s još tri muške i tri ženske osobe, a jedan od njih je bio jako alkoholiziran, pa sam im rekao da on ne može ući, nego da malo sjedne vani, no Sabljo mi se tada unio u lice i rekao da ‘samo gledam‘, pa su ušli u klub - rekao je redar.

"Oko 4.30 ujutro preko radioveze koju imamo čuli smo: ‘Mali šank, mali šank‘ i pojurili tamo jer je to značilo da imamo problem kod maloga šanka u unutrašnjosti. Kada smo došli tamo, vidjeli smo naguravanje i tučnjavu, a čuo sam da je Knego dva, tri puta glasno upozorio Sablju da spusti pištolj ili će pucati, prije nego što je pucao."

"Zapamti me!"

Drugi redar iz iste tvrtke radio je na unutarnjem osiguranju VIP lože, no Sabljo je prošao i tu prepreku. - Došao je u VIP ložu i kako nije imao narukvicu, rekao sam mu da ne može ući. Rekao mi je: Dobro me zapamti za drugi put da me slučajno ne bi zadržavao opet! Ubrzo je došao vlasnik Marijo Gavrić, koji mi je rekao da je sve u redu. Shvatio sam da je u pitanju neki malo veći mangup. Nakon nekoga vremena vidio sam ga za jednim stolom, pozvao me i pitao me što ću popiti te mi je pokazao svoj pištolj rekavši mi: ‘Ja inače ne pričam nego samo pucam‘.

Policija je ispitala desetak redara i konobara koji su te večeri radili u Ritzu, no samo neki od njih su vidjeli kako se odvilo naguravanje koje je na kraju završilo kobno za Sablju.

"Šetnja" pištolja

Naime, prema svemu sudeći, Sabljin revolver je, prije nego će završiti ponovno kod Sablje te će ga Knego upucati, prošao više ruku, uključujući ljude iz Sabljina društva, ali i redare iz Ritza, pa i samoga vlasnika Ritza, koji su oružje skrivali od Sablje. - Pištolj je netko uzeo Sablji i pištolj je prošao nekoliko ruku i došao do mene, a ja sam ga zataknuo sa stražnje strane hlača - rekao je vlasnik Ritza Gavrić.

- No, netko ga je uzeo i meni, pa je na kraju ponovno završio kod Sablje - rekao je istražiteljima. Jedan od sudionika je čak čuo kako se Sabljo dere gdje mi je pištolj, a prema snimci s nadzorne kamere, Sabljo je pištolj dao Vidoviću koji ga je u nekom trenutku vratio Sablji, a Knego je ubrzo otvorio vatru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:15