SMRTONOSNE PORUKE

SADISTIČKI UBOJICA PRIJETI IZ ĆELIJE 'Sutkinja će moliti za život kad joj dođu moji ljudi, tužiteljicu ću udariti nogom u glavu...'

Tužiteljicu ću udariti nogom u glavu i nauditi joj puno teže nego sutkinji jer na sudu protiv mene izvodi dokaze, poručio je Fejzo Hodić
 CROPIX

Ne osjećam se krivim - izjavio je Fejzo Hodić pred Rafaelom Krešićem, sucem Općinskog kaznanog suda u Zagrebu.

U utorak je imao priliku biti saslušan kao optuženik za kazneno djelo prijetnje sutkinji zagrebačkog Županijskog suda Lani Petö-Kujundžić i zamjenici županijske državne odvjetnice Ani Ivanišević. No Hodićev iskaz sveo se na jednu rečenicu. U veljači ove godine Hodić je nepravomoćno osuđen na 32 godine zatvora zbog teškog ubojstva supruge, a optužnica u ovom slučaju tereti ga da je u razdoblju od prosinca 2013. do veljače 2014. tijekom boravka u pritvoru u Remetincu svojem cimeru rekao da će “njegovi ljudi iz Albanije i Makedonije j... mater sutkinji i da će ga moliti za život”.

Zabrinuti cimer

Govorio je da će i tužiteljicu udariti nogom u glavu i nauditi joj puno teže jer na sudu protiv njega izvodi dokaze. Cimer je zaključio da su prijetnje ozbiljne, uzimajući u obzir da je Fejzić u pritvoru zbog okrutnog ubojstva za koje mu je prijetila kazna od 40 godina zatvora.

Hodićev se cimer tada povjerio svojoj odvjetnici, a ona je upozorila sutkinju Lanu Petö-Kujundžić i zamjenicu županijske državne odvjetnice Anu Ivanišević. Policajci su pokrenuli kriminalističko istraživanje i potom podnijeli kaznenu prijavu nakon što su utvrdili postojanje osnovane sumnje da su prijetnje stvarne i ozbiljne te da su životi dviju pravosudnih dužnosnica doista ugroženi.

Pozivi u Makedoniju

U optužnici stoji da je Fejzo Hodić doista s telefonske govornice u zatvoru zvao telefonske brojeve u Makedoniji, a nakon saznanja za prijetnje izgubio je pravo telefonskih kontakata upravo da ne bi svoj plan i ostvario razgovorom sa “svojim ljudima”, koji bi, kako se povjerio cimeru, “za njega učinili sve bez puno pitanja”.

U međuvremenu, Fejzo Hodić osuđen je na 32 godine zatvora.

Prema presudi, on je 18. siječnja 2012. godine u stanu u zagrebačkoj Ulici Frana Alfirevića usmrtio suprugu Minu Hodić nakon što se nad njom satima sadistički iživljavao: obrijao joj je kosu, trepavice, ruke i noge, a usta joj je zalijepio ljepivom trakom.

Tukao ju je rukama, cipelario i udarao drvenom nogom od stola, držao joj nož pod vratom te joj je na kraju užarenom žlicom nanio opekline drugog stupnja.

Sin gledao užas

Potom je mrtvu i premlaćenu suprugu položio na krevet svojeg 14-godišnjeg sina, a sljedećeg je jutra tijelo s krvavim predmetima i posteljinom zamotao i bacio u kontejner pred zgradom u kojoj su živjeli. Maloljetni je sin svjedočio neviđenim prizorima nasilja.

Hodić je ranije zbog tog brutalnog zločina dvaput osuđivan na 37 godina zatvora, a obje je presude poništio Vrhovni sud te je naložio ponovljeno suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:00