SOFISTICIRANA KRAĐA

Sakupljač sekundarnih sirovina djevojci ukrao Golfa ispred trgovačkog centra pa ga prodao kao otpad

Golf star preko dva desetljeća učinio mu se kao idealna prilika da na njemu zaradi

Policija/Ilustracija

 CROPIX

Kad je početkom kolovoza 21-godišnjakinja prijavila da joj je na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Radićevoj ulici u Čakovcu ukraden 22 godine star VW Golf, vrijedan 6000 kuna, nije ni sanjala da će policija ipak uspjeti riješiti misterij nestanka njenog limenog ljubimca. N iako je slučaj riješen, a kradljivac otkriven i uhićen, ona svoj Golf nikada više neće vidjeti jer je uništen.

Međimurska policija je nakon dva mjeseca riješila slučaj te uhitila 36-godišnjeg muškarca s područja Općine Podturen, inače sakupljaču sekundarnih sirovina.

Dok je ljetos vrebao po parkiralištu čakovečkog trgovačkog centra, Golf star preko dva desetljeća učinio mu se kao idealna prilika da na njemu zaradi.

Učinio je to vrlo elegantno, sofisticiranim načinom krađe. Policija je otkrila da je 36-godišnjak pomoću vozila namijenjenog prijevozu automobila, odvezao odabrani Golf do tvrtke koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina.

Vozilo im je prodao kao otpadno pa je isto odmah i uništeno, a on je za sav prodani lim uprihodio nekoliko tisuća kuna. Protiv njega je u konačnici policija podnijela kaznenu prijavu zbog krađe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:05