NAPOKON DONESENA PRESUDA. JE LI TO PRAVDA?

Samo jedan od napadača na Luku Ritza ide u zatvor! A protiv prvooptuženog je postupak obustavljen...

Protiv prvooptuženog J. J. postupak je obustavljen, drugooptuženi R. L. dobio je godinu dana zatvora, a trećeoptuženi M. K. poslan je u popravni dom. Suđenje četvrtom i petom napadaču završeno je ranije

ZAGREB - Na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu danas su napokon izrečene presude za brutalno premlaćivanje zagrebačkog maturanta Luke Ritza koji je preminuo u lipnju 2008. godine.

Protiv prvooptuženog J. J. koji je bio terećen za nasilničko ponašanje, postupak je obustavljen jer je zbog drugog kaznenog djela već bio upućen u odgojni zavod pa je zaključeno da je svrha njegove kazne ispunjena.

Drugooptuženi R. L., koji je bio terećen za nanošenje teške tjelesne ozljede i nasilničko ponašanje, nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora.

Trećeoptuženi M. K., koji je bio optužen za nasilničko ponašanje, kažnjen je upućivanjem u odgojni zavod tj. popravni dom. To obično traje od šest mjeseci do tri godine.

Suđenje drugoj dvojici napadača je završeno ranije - postupak protiv K.M. je obustavljen, a S. Š. je kaznu već odslužio.

Podsjetimo, Luku Ritza (18) i njegovog prijatelja 1. lipnja 2008. godine na autobusnoj stanici kod Bundeka napala je skupina maloljetnika. Umro je dvanaest dana nakon što su ga pretukli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:32