GOSPOĐA DRAGICA U SUZAMA

'SAMO ŽELIM ZNATI TKO MI JE TAKO OKRUTNO USTRIJELIO MOG MUSTAFU' Vlasnica ubijenog psa: Siroti je s takvom smrtnom ranom još uspio doći skoro do doma

Dragica Strnad je novinarima pokazala dokumente koji pokazuju da je pas bio cijepljen
 Nikola Wolf / Podravski list

Shrvana vlasnica psa Mustafe, Dragica Strnad (66), još u nevjerici opisuje što joj se dogodilo prošli tjedan - netko je njezina ljubimca ustrijelio nasred ulice, nedaleko od njezine kuće, u mjestu Habijanci u sastavu općine Sveti Ivan Žabno, piše Podravski.hr.

- Bilo je negdje oko 19.30 kada mi je susjeda došla reći da su mi ustrijelili psa. Kako mi mještani pričaju, Mustafa je ustrijeljen na kraju naše ulice. Siroti je s takvom smrtnom ranom još uspio doći skoro do doma, ali je pedesetak metara prije izgubio snagu i uginuo - sa suzama u očima ispričala je Dragica Strnad za Podravski.

Ne bi mrava zgazio

Mustafa je bio pas mješanac, star šest godina, a kako priča njegova vlasnica, radilo se o izrazito dobroj i umiljatoj životinji.

- Taj ne bi ni mrava zagazio, a kamoli na nekog nasrnuo. Bio je redovito cijepljen i imala sam brigu na njega. Kako sam većinom sama, on mi je pravio društvo. Ne razumijem kako nekome može pasti na pamet da ubije tako dobru životinju - napomenula je Dragica Strnad i dodala da joj se ovo nije dogodilo prvi put.

- Već su mi jednog psa ustrijelili i tada su mi lovci rekli da sam i dobro prošla. Shvatila sam to kao prijetnju, ali je to kasnije bilo preformulirano da sam mogla dobiti i kaznu što mi pas hoda po selu. Pa to je kod nas normalno, ne hoda samo moj pas po ulici, ima ih mnogo. Ako je nekome smetao, mogao me upozoriti, a ne ga odmah ubiti - objasnila je Dragica Strnad, zabrinuta što je netko upotrijebio vatreno oružje u naseljenom mjestu.

- Svako malo čitam da se dogodila neka tragedija. Pa zar je pametno pucati u usred sela. Imam neke sumnje tko je to mogao napraviti, ali ništa ne mogu tvrditi - objasnila je Dragica Strnad, sjetno gledajući loptice i igračke s kojim se njezin Mustafa igrao.

Kako je PU koprivničko-križevačka izvijestila, nemili događaj zbio se u petak, 5. travnja, u večernjim satima na ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je nepoznati počinitelj vatrenim oružjem ustrijelio psa mješanca, vlasništvo 66-godišnjakinje, a policija još traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija počinitelja ili više njih tereti da su počinili kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, a vrlo vjerojatno počinitelj će odgovarati i za neovlaštenu uporabu vatrenog oružja, budući da je do incidenta došlo u naseljenom području, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:37