BESANA NOĆ

Samohranoj majci troje djece izgorio automobil, susjedi u šoku: ‘Ovo je inače miran kvart...‘

‘Iz sna me trgnula buka pucketanja vatre, kao da netko kucka po mom prozoru. Ustala sam se i vidjela narančastu svjetlost ‘
Požar u Retkovcu
 Jutarnji List

Pod nerazjašnjenim okolnostima noćas oko 1.30 sati u zagrebačkom Retkovcu izgorio je BMW u vlasništvu 34-godišnje M.P., inače majke troje djece. U tijeku je policijski očevid kako bi se rasvijetlile sve okolnosti i uzrok požara zbog kojeg je cijelu noć, nakon što su zagrebački vatrogasci ugasili buktinju, dežurala policija.

Iza stanara Ulice VI. Retkovec je neprospavana noć.

- Iz sna me trgnula buka pucketanja vatre, kao da netko kucka po mom prozoru. Ustala sam se i vidjela narančastu svjetlost koja je dopirala do pola sobe. Čim sam ugledala da gori susjedi auto, odmah sam istračala van i pitala jel tko zvao vatrogasce. Uhvatila me totalna panika i nemoć pred vatrom koja je bila sve veća i veća. Vlasnica auta je isto bila tamo i mislim da je ona prva zvala vatrogasce koji su brzo požar ugasili odmah po dolasku - ispričala je za Jutarnji list stanarka ulice u kojoj je noćas gorio auto.

Drugi susjed dodao je kako je njihova ulica mirna i bez ekscesnih osoba te s nestrpljenjem čekaju rezultate policijskog očevida.

- Uglavnom je prednji dio auta gorio pa je vlasnica vikala da se svi odmaknemo u slučaju da eksplodira. Ona je inače mlada samohrana majka koja brižno skrbi o troje djece. I mnogima bi mogla biti uzor. Parkirala je auto na ulici ispred svoje kuće i nije nikome smetala tako da sam uvjeren da će očevid pokazati kako je uzrok kvar na električnim instalacijama - zaključio je drugi stanar VI.Retkovca.

Sreća u nesreći je da u vatrenoj stihiji ozljeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta još uvijek nije utvrđena. Policijski očevid je pokazao da je nepoznati počinitelj lako zapaljivom tekućinom polio prednji dio vozila, zapalio ga i pobjegao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:18