NA UDARU USKOKA

Sanitarna inspektorica tulumarila u ZG lokalima koje je trebala kažnjavati zbog kršenja koronamjera

Za one ugostiteljske objekte koji su radili protivno epidemiološkim mjerama nije pokretala postupke, nego je čak štoviše, koristila njihove usuge
Noćni klub (Ilustracija)
 Dmitriy Shironosov/Alamy/Alamy/Profimedia

Uskok je na temelju kaznene prijave zagrebačke policije prijavio jednu inspektoricu Državnog inspektorata jer je zloupotrebljavala svoj položaj i ovlasti i u tome i pomagala.

Kako je ustanovila policija, od 25. studenog prošle godine do 10. veljače ove, kao sanitarna inspektorica, iako je bila dužna procesuirati prekršaje, više puta to nije učinila. Nadalje, za one ugostiteljske objekte koji su radili protivno epidemiološkim mjerama nije pokretala postupke, nego je čak štoviše, koristila njihove usuge, te je sastavljala i zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru iako tamo nije bila.

Među ostalim je od 29. siječnja do kraja veljače ove godine, nakon što je njezin kolega u jednoj ljekarni zatekao sredstva bez odobrenja Ministarstva zdravstva i kad je shvatila da je trgovačko društvo podnijelo nepotpun zahtjev za registraciju, isti dan otišla kod njih u kontrolu. Sinu vlasnika rekla je ako ih ne registrira u roku osam dana da bi tvrtka mogla platiti kaznu od 60.000 kuna, ali je odmah i ponudila posrednika koji bi to mogao riješiti. Ona je napravila dokumentaciju i proslijedila je drugookrivljenom koji je pak bio iz drugog trgovačkog društva i on je tu dokumentaciju predao sinu ljekarnika koji je za to platio 2.000 eura koji su inspektorica i njezin kompanjon podijelili.

Uskok je za sanitarnu inspektoricu predložio određivanje istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:19