PRESUDA Prekršajni sud u Zaprešiću

Saucha uložio žalbu na 1200 kn globe za prijetnje policajcima

 CROPIX

Zbog incidenta na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici, kad se vrabalno sukobio s policijom, predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića, Tomislav Sauscha, nepravomoćno je 25. svibnja na Prekršajnom sudu u Zaprešiću osuđen na novčanu kaznu od 100 eura, a mora platiti i 500 kuna sudskih troškova. Sauchu je prekršajno prijavila policija nedugo nakon incidenta. Vijest su prva objavila 24 sata. Sauchu smo jučer uspjeli samo nakratko kontaktirati i rekao nam je da ne želi komentirati presudu jer je nepravomoćna te da je na nju podnio žalbu.

Saucha je konkretno osuđen zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajca, a prema navodima policajaca koji su prijavili Sauchu, on im je nakon naguravanja zaprijetio svojim poznanstvima s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Dominićem.

Saucha je nakon incidenta to porekao tvrdeći da su policajci vrijeđali njega. “Smatram da su pojedini interventni policajci postupili neprofesionalno i nekorektno prema meni. Mislim da riječima i postupcima nisam nikoga vrijeđao”, izjavio je Saucha tada. Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila je pak da propusta u postupanju policajca prema Sauchi ipak nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:43