ZLOPOURABA POLOŽAJA

Šef carine s Bajakova i pomoćnici pod istragom jer su navodno krali robu namijenjenu Crvenom križu

Bare i njegov pomoćnik sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti, a dvojica zaposlenika za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti.

Granični prijelaz Bajakovo, ilustracija 








 

 Vlado Kos/Cropix

Uskok je pokrenuo istragu protiv šefa carine na graničnom prijelazu Bajakovo Anđelka Bare (57) i trojice suosumnjičenika zbog krađe prethodno oduzete robe namijenjene iločkom Crvenom križu.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete osumnjičenika, u utorak izvijestilo da uz Baru istražuje njegovog 56-godišnjeg pomoćnika te 52-godišnjaka i 20-godišnjaka koji obavljaju poslove održavanja carinskog ureda u Bajakovu.

Uskok dodaje da se Bare i njegov pomoćnik sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti, a dvojica zaposlenika za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti.

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su Bare i njegov pomoćnik prošlog petka na graničnom prijelazu Bajakovo iz prostorije Graničnog carinskog ureda ukrali "prehrambenu robu koja je prethodno oduzeta u raznim carinskim postupcima".

Tužiteljstvo je preciziralo da je Barin pomoćnik, prilikom izdavanja darovane robe, predao Crvenom križu Ilok umanjene količine prehrambenih proizvoda, dok je preostale proizvode, kao i drugu ranije oduzetu robu, sakrio. Potom su Bare i njegov pomoćnik angažirali dvojicu radnika za utovar i skladištenje robe u kući 52-godišnjaka u Lipovcu.

Uskok je dodao da su Baru i njegovog pomoćnika zatekli granični policajci tijekom kontrole prometa, kada je kod njih pronađen dio robe, dok je ostatak otkriven u kući 52-godišnjaka.

Policija nadodaje da je protiv četvorke podnesena kaznena prijava Uskoku te da su osumnjičenici u subotu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:02