NOVI PREKRŠAJ

Šef mladeži požeškog HDZ-a pijan za volanom: ‘Provjerio sam, nisam vrijeđao policajce‘

Nakon što ga je policija zaustavila na Trgu sv. Trojstva u Požegi, alkotest je pokazao 0,89 promila alkohola
 Pozega.eu

Predsjednik ŽO mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije i glavni tajnik Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske, Ivan Svjetličić (25), u noći sa subote na nedjelju uhvaćen je u vožnji pod utjecajem alkohola. Nakon što ga je policija zaustavila na Trgu sv. Trojstva u Požegi, alkotest je pokazao 0,89 promila alkohola.

- Točno je da su me policajci zaustavili u nadzoru prometa i utvrdili prekršaj za koji ću platiti kaznu ako je dobijem i snositi posljedice - rekao nam je Svjetličić u kratkom telefonskom razgovoru, u kojem je dodao i kako nije točno da je prilikom alkotestiranja vrijeđao policajce koji su ga zaustavili, što su prenijeli neki mediji.

- Nije točno da sam vrijeđao policijske službenike. Nakon što sam to pročitao na portalima, otišao sam u policiju provjeriti o čemu je riječ i tamo su mi rekli da nemaju nikakvu zabilješku o tome, a ne mogu je ni imati kad vrijeđanja nije bilo.

Nemam više nikakav komentar o slučaju - dodao je Svjetličić čije smo navode odlučili provjeriti i u PU požeško-slavonskoj kojoj smo poslali upit i tražili odgovore o tome što je sve utvrđeno prilikom policijskog nadzora u ovom slučaju te koje su točno prijave i po kojim osnovama podnesene protiv Svjetličića, odnosno je li točno da je i vrijeđao policajce, ali odgovor do zaključenja ovoga teksta nismo dobili. U razgovoru za 24 sata, Svjetličić je, pak, rekao da su ga policajci zaustavili na parkiralištu.

- Nisam vozio. Ja sam ušao u svoj auto i zvao sam oca da dođe po mene. Čim su vidjeli da sam upalio auto, došli su i testirali me - rekao je Svjetličić za 24 sata, ali nije objasnio zašto je uopće upalio automobil ako je zvao oca da dođe po njega.

Samo je dodao da su mu policajci privremeno oduzeli vozačku dozvolu na 12 sati, a kući se vratio taksijem. Svjetličić je i predsjednik Savjeta mladih Grada Požege, a zaposlen je kao dostavljač u Gradskoj upravi Požege, gdje je na vlasti HDZ. Taj mladi HDZ-ovac osvanuo je i prije pet mjeseci na lokalnom portalu Požega.eu.

Tada je na tom portalu objavljena fotografija snimljena u Ulici Hrvatske Republike u Požegi, a na njoj nepropisno parkirani službeni automobil Grada Požege.

“’Uredno’ je jutros nasuprot Pošte, u Ulici Republike Hrvatske, nešto prije 8.30 sati parkirano službeno vozilo Grada Požege tamo gdje ne bi smjelo biti. Još ‘urednije’ iz njega izlazi kao ‘savjestan ‘vozač službenik Grada Požege, prema našim informacijama dostavljač Ivan Svjetličić, koji je, gle, čudom i aktualni predsjednik mladeži požeško-slavonskog HDZ-a...”, objavljeno je na portalu Požega.eu.

Inače, PU požeško-slavonska je proteklog vikenda utvrdila 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća utvrđena količina bila je 2,58 promila. Pet je pijanih vozača zadržano na triježnjenju u prostorijama policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:33