BOJAO SE ZA ŽIVOT

Šef Zemunskog klana na sudu u Zagrebu: ‘Da, koristio sam krivotvorenu putovnicu RH. Prijetilo mi je ubojstvo‘

Koraću je izrečena uvjetna zatvorska kazna od godinu dana s petogodišnjim rokom kušnje te novčana kazna od 75.000 kuna

Remetinec, Filip Korać

 Cropix

Filip Korać, kojega su mediji označavali kao jednog od vođa Zemunskoga klana, osuđen je danas u ekspresnom postupku pred Općinskim sudom u Zagrebu zbog krivotvorenja hrvatske putovnice.

Koraću je izrečena uvjetna zatvorska kazna od godinu dana s petogodišnjim rokom kušnje te sporedna novčana kazna od 75.000 kuna.

Također, Koraću je danas ukinut istražni zatvor u kojemu se nalazio od kada se sâm prije mjesec i pol dana pojavio na porti zatvora u Remetincu te rekao da se želi prijaviti jer je Hrvatska za njim raspisala tjeralicu.

"S obzirom na okolnosti pod kojima je djelo počinjeno te s obzirom na brojne olakotne okolnosti po okrivljenika, smatram da je izrečena kazna ipak malo preoštra", rekao je Koraćev odvjetnik, Gordan Preglej.

Iznoseći svoju obranu pred sudom Korać je priznao da je imao i koristio krivotvorenu hrvatsku putovnicu. Tvrdi da ju je koristio jer se bojao za život te da mu je prijetilo ubojstvo.

Podsjetimo, Filip Korać, osoba iz srpskog krim-miljea kojega su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog Zemunskoga klana te osobu povezanu s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, od kraja travnja se nalazio u Remetincu gdje je sam u pratnji odvjetnika došao s nepoznate lokacije kako bi sudjelovao u kaznenom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog krivotvorenja putovnice.

Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana u kojima je do sada širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Inače, srpski predsjednik Aleksandar Vučić javno je rekao kako je upravo Korać bio osoba koja je organizirala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića i Damira Tovarovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u prosincu 2017. godine kada su Hrvati u sukobu sa suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:39