UŽAS U ŠIBENIKU

SEKSUALNA ROBINJA IZ SRBIJE U SIGURNOJ KUĆI Iskoristila je trenutak nepažnje i pobjegla zlostavljaču (61)

Vremešni Drenovčanin je na šire šibensko područje doveo 19-godišnju srbijansku državljanku i seksualno je iskorištavao deset dana

U pritvor Policijske uprave šibensko-kninske smješten je 61-godišnjak iz Drenovaca, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kojega policija sumnjiči za kazneno djelo trgovanja ljudima, piše Slobodna Dalmacija.

Vremešni je Drenovčanin, naime, na šire šibensko područje doveo 19-godišnju srbijansku državljanku i seksualno je iskorištavao u razdoblju od 7. do 18. srpnja. Pri tome joj je, kako stoji u šturom policijskom izvješću, prijetio i koristio se njezinim teškim položajem i ovisnošću. Kazneno je prijavljen nadležnom Državnom odvjetništvu. Neslužbeno doznajemo da je žrtva, kojoj je u međuvremenu pružena zdravstvena i psihološka pomoć, smještena u sigurnu kuću. Policiji se, navodno, obratila sama iskoristivši nepažnju svojeg zlostavljača.

Kako su u tijeku daljnje policijske radnje, nije poznato je li u pitanju izolirani slučaj ili je nesretna djevojka samo jedna od žrtava organiziranog lanca trgovine ljudima. Ima naznaka da su uključene i druge osobe.

Inače, valja podsjetiti da je Policijska uprava šibensko-kninska prošlih godina zabilježila iznimne rezultate u razotkrivanju počinitelja teških kaznenih djela, posebno u domeni trgovine ljudima.

Lani je, tako, uhićen svodnik iz Zagreba koji je organizirao elitnu prostituciju na području Šibensko-kninske, Osječko-baranjske, Ličko-senjske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, te je otkriveno jedanaest slučajeva podvođenja u kojima je svoje seksualne usluge na jahtama, u hotelima i po apartmanima prodavalo deset žena i djevojaka do 33 godine, a među njima je bila i maloljetnica od 17 godina.

Zanimljiv je i podatak po kojemu su u zadnjih dvanaest godina na području Šibensko-kninske županije otkrivena dva kaznena djela međunarodne prostitucije, u sklopu trgovine ljudima, te sedam kaznenih djela podvođenja, piše Slobodna Dalmacija.

Trgovina ljudima

Kriminalisti kažu kako je trgovina ljudima, posebno ženama i djecom, trgovina ljudskom bijedom i jedan je od najvećih zločina našeg doba, koji je u stalnom porastu. Do žrtava se nerijetko dolazi i preko agencija uz obećanje dobro plaćenih poslova u inozemstvu. Je li slučaj nesretne 19-godišnjakinje jedan od takvih, pokazat će daljnja policijska istraga.

No, drogiranje žrtava i njihovo pretvaranje u ovisnice o teškim drogama, jedan je od najčešćih modela kojima ih se disciplinira i pretvara u poslušne, uglavnom seksualno roblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:06