DJECA OSTALA SAMA...

Selo kraj Požege zavijeno u crno zbog smrti Danijele, otkrivamo nove detalje tragedije

Hitac ispaljen iz poluautomatske puške usmrtio je Danijelu B. (48) u predio prsa. Priveden je njezin suprug Marijan B. (58)
Blokiran ulaz u selo
 Emica Elvedji/Cropix

Velika obiteljska tragedija pogodila je maleno mjesto Ruševo u općini Čaglin, gdje je u srijedu ujutro, oko 8 sati, u svome domu ubijena Danijela B. (48), za čiju je smrt osumnjičen njezin suprug Marijan B. (58).

- Ženska osoba u dobi od 48 godina na mjestu je preminula nakon što je u nju ispaljen hitac iz poluautomatske puške, koji ju je pogodio u predio prsa. Zbog sumnje da je počinio ovo ubojstvo priveden je 58-godišnji muškarac nad kojim će se obaviti kriminalističko istraživanje i saslušanje u Županijskom državnom odvjetništvu - izvijestio je Franjo Kopunić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu, koji je obavio očevid u obiteljskoj kući u kojoj se dogodila ova velika tragedija i koji je naložio da se nad tijelom ubijene žene obavi obdukcija, što će biti učinjeno u KBC-u Osijek.

O detaljima i konkretnim uzrocima ove tragedije znat će se više nakon što se obavi kriminalističko istraživanje i saslušanje osumnjičenog Marijana B., koji se sa svojom suprugom u Ruševo doselio prije 20-ak godina iz Ogulina, odakle je on porijeklom, dok je ona s područja Zagreba.

U malom slavonskom selu smještenom između obronaka Krndije i Dilj gore kupili su kuću, a tu su im se rodile i kćeri od kojih je starija, kako su nam rekli susjedi, nedavno napunila 18 godina te pohađa srednju školu u Slavonskom Brodu, a mlađa je učenica Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu, područne škole Ruševo. Prema našim informacijama, brigu o njima privremeno je preuzeo Centar za socijalnu skrb.

- Ne znam što se točno dogodilo, ali to je za sve nas u selu veliki šok jer se ovdje svi međusobno poznajemo. Iskreno, nisam ni čula nikakav pucanj, nego sam kasnije vidjela da je došla policija, da su ogradili dvorište, a onda se pronio glas da se dogodila tragedija u kojoj je Danijela preminula - kazala nam je jedna susjeda, koja ističe da su Danijela i Marijan sa svima bili u dobrim odnosima.

- Bili su jako dobri prema meni, ali i prema drugim susjedima. Nisu bili u zavadi ni s kim, a nisam primijetila ili čula ni da je među njima bilo nekih problema, niti se netko od njih žalio da nešto nije u redu. Znam da je on u vojnoj mirovini, a ona je dosta radila u sezoni poljoprivrednih poslova. Ma, baš mi je teško o tome pričati jer još uvijek ne mogu vjerovati da je više nema. Bila je divna osoba - rekla je susjeda ove obitelji.

Marijan B. je, prema našim informacijama, bio pripadnik Tigrova i u Domovinskom ratu je zaslužio vojnu mirovinu, a poznanici prilika u njegovoj obitelji kazali su nam i da je bolovao od PTSP-a. Prema nekim informacijama, tragediji je navodno prethodila namjera Marijana B. da izvrši samoubojstvo, u čemu ga je supruga pokušavala spriječiti, a onda je u naguravanju došlo do opaljenja iz puške koja je na mjestu usmrtila nesretnu ženu. No, istraga će pokazati je li to bilo tako ili je uzrok ove tragedije nešto drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:11