STARI POLICIJSKI ZNANAC

'SELOM SE ORILA BUKA, PSOVKE I ZVUK BRUSILICE!' Pobješnjeli Josip tijekom samoizolacije napao i teško ozlijedio susjeda

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Stari policijski znanac Josip R. (57) umjesto na ispitivanje u Državno odvjetništvo zbog pokušaja ubojstva 77-godišnjeg Valentina K., prvo mora provesti 14 dana u samoizolaciji jer se tek vratio iz Njemačke. Nakon te mjere koju mu je izrekao dežurni epidemiolog, na pitanja sisačkog tužiteljstva oko nasrtanja na susjeda akumulatorskom brusilicom, i to pred partnericom i sedmomjesečnom bebom od subote popodne odgovarat će, doznajemo, nakon što "odsluži" epidemiološku mjeru u svom kutinskom domu.

Kaznenom prijavom stavlja mu se na teret da je u subotu oko 14.45 sati u mjestu Lonja, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s umirovljenikom prvo se posvađao da bi u jednom trenutku brusilicom mu ozlijedio ruku kojom se, 77-godišnjak zapravo branio od nasrtaja. Umirovljenik je zadobio teške tjelesne ozljede, a Josip R. je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Mještani u Lonji nadomak Novske zgroženi su nesvakidašnjim obračunom u njihovom mirnom mjestu. No, kažu, kako je Josip R. teške naravi te da je bilo samo pitanje trenutka kada će ponovno zakoračiti s druge strane zakona.

A uzrok problema, kako doznajemo u Lonji, je kuća u kojoj živi Valentin K. a koju je, navodno, prije dvije godine kupila bivša supruga uhićenog Josip R.

- Selom se u subotu popodne orila vriska. Psovke i zvuk brusilice. Svemu je prethodila svađa oko zaključane kapije pred koju je došao Josip sa suprugom i malom bebom u naručju. Valentino ih nije htio pustiti u dvorište jer, na neki način valjda i dalje polaže pravo na nju obzirom da kupac nije ispoštovao ugovor, pa je stavio lokot na ogradu. I taj lokot je Josip počeo rezati brusilicom i prijetiti mu smrću. Susjed se nije dao smesti pa je u nekom trenutku digao ruke da si zaštiti glavu, ali mu je ta brusilica zahvatila ruku. U dvorištu je netko od Valentinovih ukućana jurišao sa vilama jer se obračun preselio u dvorište - ispričala je za Jutarnji list jedna mještanka.

Drugi susjed kaže da je Josip R. lani osuđen na uvjetnu kaznu zbog prijetnji smrću pa pretpostavlja da je ovaj zločin počinio dok je na uvjetnoj. Čude se svi pritom kako u Josipovoj obitelji Centar za socijalnu skrb nije učinio reda jer tvrde da itekako postoje opravdani razlozi za intervenciju.

Tužiteljstvo koje je pokrenulo istragu sumnja da je Josip R. "s ciljem da ubije umirovljenika, prišao ogradi visine 130 centimetara te preko nje s upaljenom brusilicom mahao prema njegovoj glavi."

- Oštećenik je desnom rukom zaštitio glavu pa ga je okrivljenik brusilicom zarezao po vanjskom dijelu šake nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu. Do iskrvarenja nije došlo jer je oštećenikov život spašen hitnom medicinskom intervencijom. Rješenjem ovog državnog odvjetništva, okrivljeniku su određene mjere opreza odnosno zabrana približavanja i kontaktiranja za žrtvom – kažu iz sisačkog tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:07