ŠIBENSKA ŽUPANIJA

SERIJA NOĆNIH POLICIJSKIH RACIJA Veliki lov na maloljetnike i vlasnike klubova u kojima su im ilegalno točili alkohol

zagreb 020502pivijada spansko, maloljetnici i omladina piju alkoholfoto mladen pobi-zag-
 Arhiva/CROPIX

U cilju osiguranja zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, koji rezultiraju njihovim asocijalnim i delinkventnim ponašanjem, djelatnici Policijske uprave Šibensko-kninske proveli su tijekom noćnih sati proteklog vikenda, pojačanu akciju kontrole zabrane noćnih izlazaka od 23 do 5 sati osobama mlađim od 16 godina te kontrolu maloljetničkog konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima.

Porazni su rezultati ove preventivno-represivne akcije policije jer je u kasnim noćnim satima, ili bolje rečeno ranim jutarnjim satima, na šibenskom području zatečeno 18 maloljetnih osoba mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili neke druge osobe u koju roditelji imaju povjerenja.

Njih osmero zatečeno je na području grada Šibenika, sedmero na području Drniša, a troje na kninskom području. Uz to, u vrijeme ove akcije na području Drniša su zabilježena i dva prekršaja po zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, jer je utvrđeno da su u tamošnjim ugostiteljskim objektima osobama mlađim od 18 godina točena alkoholna pića.

U sklopu ove aktivnosti radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području problematike vezanih za delinkventna i rizična ponašanja mladih i sljedećeg vikenda, šibenska Policija će ponovno provoditi ovakve preventivno-represivne akcije.

- Svi naši dosadašnji pokazatelji upućuju na nužnost ovakvih akcija jer su od početka ove godine na našem području u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelje ili druge odrasle osobe ukupno zatečene 82 maloljetne osobe, od kojih 22 na području Šibenika, 40 na području Vodica, četiri na području Drniša i 16 na području Knina, dok su na području Šibenika i Knina u tom vremenu zabilježena i po dva prekršaja posluživanja alkoholnih pića maloljetnim osobama – kazala ja Marica Kosor iz PU Šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:51